A Resident Evil, a Monster Hunter és a Street Fighter készítői valami nagyot rejtegetnek. A Capcom elárulta, mikor jelenhet meg.

2023.10.30. – Kiderült, hogy a Capcom nagyon nagy dobásra készül, ráadásul elég hamar. A videójáték fejlesztő- és kiadó vállalat az üzleti terveiről szóló friss bejegyzésben árulkodott róla, hogy egy minden bizonnyal AAA kategóriájú cím megjelenése várható. A pénzügyi kilátásokról szóló jelentésben a VGC bukkant rá a szupertitkos játékra, amit még nem jelentettek be, de azt várják tőle, hogy egymás után a 11. évben is elérik vele a vállalat bevételének növekedését.

Az unalmas üzleti beszámolók néha kincset érő információmorzsákat rejtenek a gamerek számára, és ez a Capcom friss hírére is igaz. A vállalat direkt, vagy nem direkt, de elárulta, hogy a jelenleg futó, 2024 márciusáig tartó pénzügyi év végéig kiad egy „jelentős” új címet, amit még be sem jelentett. A cég weboldalának kérdezz-felelek szekciójában a legutóbbi üzleti eredmények mellett azt írták: ezzel a máig titkolt játékkal akarják elérni az értékesítési célokat. A VGC az eddig hallottakat mérlegelve arra jut, hogy a Capcom két legnagyobb franchise-ának egyikéhez nyúl, így

az új AAA game a Resident Evil, vagy a Monster Hunter sorozathoz kapcsolódhat.

Mikor tesz hivatalos bejelentést a Capcom?

Mivel egy 2024 márciusáig tartó megjelenési ablakról beszélünk, nem sok kétség maradt afelől, hogy a Capcom mikor leplezheti le a hétpecsétes titkot. Addig már nem sok iparági esemény lesz, ahol érdemes megejteni a bejelentést, például egy jó trailer kíséretében. A legvalószínűbb az, hogy ezt a december 7-én esedékes The Game Awards keretében ejtik meg.

A vállalat legjobban fogyó játéka az első félévben a Street Fighter 6 volt, amely a június eleji megjelenése óta már meghaladta a 2,47 millió darabot. A Resident Evil 4 remake további 1,66 millió példányban kelt el a pénzügyi év első felében, így a márciusi megjelenést követően 5,45 millió példányszámos értékesítésnél tart. A Capcom minden idők legnagyobb példányszámban eladott franchise-a ezzel átlépte a 150 milliós eladási számot. Vajon melyik sorozat új részét rejtheti a titkos projekt? Reméljük, hamarosan kiderül!

Egy biztos, nem lesznek szégyenlősek, amikor beárazzák:

Még mindig túl olcsók a játékok – Beszólt a Capcom vezetője

×