Az Apple konzol szintű grafikát ígért az iPhone vásárlóknak. Az első komoly cím október 30-án debütált, érkeznek is a felhasználói tapasztalatok.

2023.10.30. – Az Apple szeptember 12-én mutatta be az új telefonjait. Az iPhone 15 széria lassan másfél hónapja megérkezett a boltok polcaira, ám továbbra is nehézkes lehet a beszerzésük. A korábbi évhez hasonlóan ismét négy variánssal találkozhatunk. A „sima” változaton felül ott a Plus, a Pro és a Pro Max. Nem titok, hogy a Pro telefonok több szinten is elkülönülnek az alap változatoktól, mely szintén nem okozhat meglepetést az Apple termékek rajongóinak.

Egyrészt érdemes lehet megemlíteni a 120 Hz-es ProMotion kijelzőt, az alap modelleket továbbra is 60 Hz-re limitálja az Apple. Ami azonban ennél is fontosabb lehet, az a chip nyers ereje. Az almás cég az A17 Pro SoC-t csak a Pro változatokba pakolta bele. Ez a világ első mobil processzora, amely 3 nanométeres gyártástechnológián készül, így hatalmas lehetőségeket adott a cég kezébe. Éltek is ezekkel, hiszen nem csak a szokásos erősítést végezték el a telefonokon. A GPU is sokkal erősebb lett, melynek köszönhetően AAA szintű, natív játékokra is számíthatnak az iPhone felhasználók.

Az első AAA iPhone játék már meg is érkezett

Első körben a Resident Evil franchise több tagját, az Assassin’s Creed Mirage-ot és a Death Strandinget várhatják az iPhone 15 Pro és Pro Max tulajdonosok. A Resident Evil: Village október 30-án debütált az AppStore-ban, így az első vélemények, videók már meg is jelentek a közösségi oldalakon.

Az első tapasztalatok megosztóak, de összességében pozitívak. A felhasználók állítása szerint a telefon nem melegszik túlzottan, kimaxolt grafikán azonban a sűrűbb területeken tud akadozni a játék. Némi finomhangolással azonban pazar játékélménnyel gazdagodhatnak a rajongók, a játék erre is lehetőséget ad. A kontrollertámogatás is hibátlan, legyen szó akár Xbox, akár PlayStation kontrollerről. Akkor sem kell csüggedni, ha csak érintőképernyőn keresztül tudunk játszani, hiszen erre is lehetőség van.

20 éves lett az első Call of Duty – Ennyit fejlődött a sorozat az évek alatt

×