A közelgő karcsúbb PS5 modellek doboza arról árulkodik, hogy nem lesz olyan egyszerű csatlakoztatni a külső lemezmeghajtót.

2023.10.26. – A Sony nemrég leleplezte a PS5 új modellt, ami kissé karcsúbb, méretében kisebb és némileg más megjelenést kapott. Megnevezni picit nehézkes, ugyanis a Sony ezúttal elengedte a slim kifejezést, bár az új modellekre mindenki így hivatkozik. Azt is mindenki tudja már, hogy a Sony ezúttal lehetőséget biztosít arra, hogy ne kelljen feltétlen választani a digitális és lemezes verziók között. Ezúttal ugyanis külön is be tudjuk szerezni az Ultra HD Blu-ray lejátszót. Illetve ha arra vágyunk ki is vehetjük a konzolból, ha kissé nehéznek érezzük.

Azonban most egy olyan információra bukkantak a neten, ami miatt sokan aggódni kezdtek. Nemrég ugyanis kiszivárgott egy PS5 slim modell Call of Duty Modern Warfare 3 csomag doboza, amin érdekes extra információkat találhatunk. A disc drive párosítása

nem fog működni internetkapcsolat nélkül.

PS5 meghajtó

Ez tehát azt jelenti, hogy ha a levehető lemezmeghajtót párosítani szeretnénk a konzollal, ahhoz mindenképp kelleni fog majd az internetkapcsolat. Ha ezzel éppen nem rendelkezünk vagy éppenséggel leállnak a szerverek, akkor a külső lemezmeghajtót bizony nem tudjuk használni, tehát a lemezes játékok offosak. Bár a Sony hivatalosan nem közölt részleteket az online követelményről, sokan most aggodalmukat fejezték ki.

Ez persze nem lehet gond, hiszen alapvetően talán mindenki internettel használja a konzolt, azonban ha ez valamiért mégsem elérhető, akkor gond lehet a lemezmeghajtó párosításával. Remélhetőleg ezt később orvosolni fogják. Fontos megjegyezni, hogy ez a használatot nem érinti, csupán a párosítás módját. Ha az sikerül, utána net nélkül is forog a lemez a meghajtóban.

Az új PS5 modell egyébként akkor érkezik, amikor elég jelentős játékok érkeznek a platformra. Az Insomniac nemrég mutatta be a Marvel’s Spider-Man 2-t, ami már most elsöprő sikert aratott. A PlayStation Studios leggyorsabban fogyó játéka lett a megjelenését követő egy napon belül. A Call of Duty: Modern Warfare 3 a jövő hónapban jelenik meg, és amint látható, egy csomagban lehet majd az új PS5 modell mellé kapni.

Ezt láttad már?

Előzetesen a Metal Gear Solid 3 remake, a The Finals, az új ARK és még 8 másik játék az Xbox eseményén

×