Az egyik legismertebb GTA 6 szivárogtató nemrég rossz híreket hozott a PC-s játékosoknak, akik már nagyon várják a rég bejelentett játékot.

2023.10.26. – Igen, pontosan tudjuk, hogy a világ mennyire várja már, hogy a Rockstar végre hírt adjon a GTA 6 jelenlegi helyzetéről. Bár talán még nagyon messze vannak a hivatalos leleplezések, illetve maga a megjelenés, a rajongók, szivárogtatók napi szinten foglalkoznak a dologgal. Ezek közül persze vannak kevésbé érdekes hírek is, de vannak olyanok, amik elgondolkodtatók. Ezúttal is fontos persze elmondani, hogy a GTA 6-tal kapcsolatban minden hír egyelőre csak szivárgás, feltételezés, illetve tipp, hiszen a Rockstar mélyen hallgat mindenről. Ezek a hírek csupán arra szolgálnak, hogy beszélgessünk a témáról.

Rossz hír a PC-seknek

Nos, a legújabb szivárgás szerint úgy tűnik, hogy a Grand Theft Auto 6 nem lesz elérhető PC-n azon a napon, amikor konzolokra megjelenik. A feltételezés szerint tehát a GTA 6 előbb jelenik meg bármelyik konzolon, mint PC-n. Ez persze nem meglepő hír, ha ismerjük a Rockstar játékkiadási szokásait. Náluk bevett szokás, hogy csak jóval a konzolos megjelenés után adnak ki PC-s verziót a játékokból. Lásd Red Dead Redemption 2, amire egy évet kellett várni a PC-seknek. De a GTA 5 sem volt egyből PC-n elérhető cím, ő is két évvel a konzolos verzió után érkezett.

Persze sok rajongó reménykedik most abban, hogy ezúttal másképp lesz. Az ismert szivárogtató, Tez2 szerint, aki a múltban már felfedett pontos információkat, ez nem így lesz. Sőt, azt állítja, hogy a Grand Theft Auto 6 PC-s verziója „bugosabb”, mint a konzolos változatok. Arra kell tehát számítani, hogy a PC-s verzió szintén később érkezik meg. Persze erről még nem érkezett hivatalos közlemény, de a korábbi eseteket figyelembe véve nem lenne meglepő a dolog.

Abban azonban biztosak lehetünk, hogy ha így is lesz, a Rockstar biztosan nem hagyja ki a PC-s megjelenést, csak egy kicsit késlelteti. A kiadó rengeteg pénzt fektetett a GTA RP élménybe, ami elsősorban PC-s jelenség. Már csak ezért sem hagyják ki a PC-s portot. A kérdés persze az, hogy vajon majd mennyit kell rá várnia a PC-seknek? Feltételezem akármennyit is, sokan felháborodnak majd ezen, ha így lesz.

A GTA 6 megjelenésére egyelőre csak tippek vannak, elvileg valamikor 2025-ben érkezik. A Rockstar már megerősítette, hogy készül, de trailert még nem adtak ki. Ha ez így megy tovább, a GTA 7 már olyan cím lesz, amit mi már nem élünk meg.

Ezt láttad már?

Előzetesen a Metal Gear Solid 3 remake, a The Finals, az új ARK és még 8 másik játék az Xbox eseményén

×