Hét évvel ezelőtt bukkant fel először a csuklótelefon, amit akkor még a Motorola mutatott be. Most a Lenovo ismét villantott egy hasonlót.

2023.10.25. – A techberkeken belül mozgók még lehetséges, hogy emlékeznek a Motorola hét évvel ezelőtti Tech World 2016 előadására. Ez volt az a prezentáció, aminek keretein belül a cég bemutatta a hajlítható képernyő-technológiát. Maga a kontextus az volt, hogy egy motorolás hölgy csinos ruháján nem volt zseb, így nem tudta hova tenni a telefonját. Így hát fogta az új prototípust és kellemetlen reccsenő hangok következtében, a csuklójára pattintotta azt. Jópofa technológia volt, nem is nézett ki totálisan bután, mégsem jelenet meg soha hivatalosan.

Nos, ez lehetséges, hogy a jövőben megváltozik, ugyanis a hét éve bemutatott technológia most ismét visszatért. A Tech World 2023 keretein belül ezúttal a Lenovo rukkolt elő egy pontosan ugyan olyan megoldással, amivel a Motorola hét évvel ezelőtt. Persze ennek egyszerű a magyarázata, pár évvel ezelőtt a Lenovo bekebelezte a Motorolát, így ha úgy vesszük ez az ő technológiájuk már.

Valószínűleg senkit sem lepek meg azzal, ha azt mondom, az újonnan bemutatott verzió sokkal jobbnak tűnik elődjénél. (Azért hét év mégis csak hét év…) A Lenovo prototípusa egy hajlítható OLED kijelzővel van ellátva, amit hátrafelé lehet hajtani, hogy fel tudjuk helyezni a csuklónkra. Pont úgy működik, mint egy bilincs, csak az az okostelefon még ki is van párnázva, hogy jobban illeszkedjen a csuklónkra és még kényelmes is legyen.

csuklótelefon

A pillanat, amikor felkerül a csuklóra a telefon

Ha minden igaz attól sem kell tartani, hogy ledobjuk magunkról a mobilt, legalábbis ezt tudtam leszűrni a bemutatóból. A hölgy, aki demonstrálta a technológiát, egy fémórára hasonlító kiegészítőt viselt, s erre hajtotta rá a telefont. Könnyen lehet tehát, hogy a szóban forgó új Lenovo mobil nem lesz képes önerőből fennmaradni a csuklónkon, kelleni fog hozzá egy mágneses kiegészítő.

Nagy valószínűséggel ennek a telefonnak nem az lesz a nagy tudománya, hogy a csuklónkon lehet hordani. Ez inkább azt bizonyítja, hogy igazán hajlékony mobil lesz, na meg hogy emlékszik még a régi időkre a cég.

Ezt olvastad már?

Mi lesz a DMZ sorsa, ha megérkezik a Modern Warfare III? – Ezt tudjuk

×