Nagyon ügyes felhasználók egyedi módszert találtak arra, hogy előfizetés és adblocker nélkül is reklámok nélkül lehessen Youtube-ozni.

2023.10.24. – Amint azt bizonyára már jól tudjátok, a Youtube az utóbbi időben mindent megtesz annak érdekében, hogy videónézegetés közben ne tudjuk kikerülni a reklámokat. A Google nemrég olyan rendszert vezetett be, ami gyakorlatilag letiltja az oldalt azok számára, akik reklámblokkolót használnak. A rendszer szép lassan nálunk is bevezetésre kerül, szóval nincs menekvés. Az egyetlen megoldás, ha előfizetünk a Youtube Premiumra, ami végképp eltörli a reklámokat.

Egyes felhasználók azonban nem törődtek ebbe bele, és találtak egy ingyenes, alternatív módszert arra, hogy blokkolják a reklámokat. A módszer pedig egyelőre úgy tűnik, hogy tényleg következmények nélkül szűnteti meg a reklámokat: vagyis nem kapunk tiltást. A PCFórum beszámolója szerint erre a Microsoft halott operációs rendszere, a Windows Phone ad lehetőséget. Ha ugyanis a Windows Phone rendszert böngésző-bővítményként használjuk, akkor gyakorlatilag reklámmentesen lehet Youtube-ozni. Íme erről egy videó:

Ennek oka elvileg, hogy a YT jelenlegi reklámmegjelenítése nem kompatibilis a Windows Phone Internet Explorer böngészőjével. Ez persze nem nagy baj a Microsoftnak, hiszen valószínűleg nagyon kevesen használnak már Windows Phone-t. Ugyanakkor ezzel a módszerrel az adblocker tiltás megkerülhető. Legalábbis egyelőre. Ha a dolog elterjed, a Youtube valószínűleg kitalál valamit, hogy a Windows Phone módszert is tiltani tudják. Egyelőre azonban úgy tűnik, ez az út járható. Ennél azonban tényleg sokkal egyszerűbb, ha simán előfizetünk a Youtube Premiumra, ami havonta csak 1790 forint.

Ezt láttad már?

Mentsd a dátumot: ekkortól nézhető a Fallout sorozat

 

×