Hivatalosan bejelentették, hogy mikor kerül fel streaming szolgáltató kínálatba a kultikus videojáték alapján készült Fallout sorozat.

2023.10.24. – Tudtuk, hogy elkészült, és egy nem túl sokatmondó előzetes ki is szivárgott belőle, ám most végre konkrét premierdátumot kapott. A Fallout videojáték franchise-ból forgatott sorozat az egyik legvártabb tévés adaptáció mostanában, szóval épp’ ideje volt megvillantani, mikor érkezik.

Az Amazon Prime-re készülődő produkció hivatalos X-oldala stílusos videóval hozta tudomására a rajongóknak, hogy mikortól látható a kínálatban a Fallout sorozat. Mint írták, „MINDENKI MARADJON NYUGODT. Fontos dátummal rendelkező üzenetet közlünk, a barátainktól a Prime Videonál”. A kisfilmben ezután a Fallout játékokból ismerős retro hatású operációs rendszer kódjai jelennek meg, közölve: „Holotape found: 101_The_End”.

Ezt tudni eddig a Fallout sorozatról

A műsor érkezését korábban a játékokat fejlesztő Bethesda és a sorozatot készítő Amazon erősítette meg. Eddig csak annyi derült ki róla, hogy a díszletek szintjén elég jól levették a game-ek hangulatát, és az egész várhatóan pazarul fog kinézni. A legutóbbi Gamescom keretében bemutatott, de világszerte azóta sem kiadott trailerben feltűntek az Acél Testvériség menetelő katonái, meg egy sor látványos atomrobbanás. A videóban senki nem szól egy kukkot se, szóval egyelőre nem teljesen világos, hogy milyen történetet dolgoz fel. A helyszín egyébként Los Angeles lesz – ezt szintén a gyártó stúdiók közölték.

A friss videós közlemény alapján a VÉG – a világnak a vége, ugyebár – 2024. április 12-én kezdődik. Ekkortól lesz látható a sorozat első 1-2 része, majd minden héten új epizódot töltenek fel – összesen nyolcat. Az első évad készítői között ott találjuk a Westworld alkotóit: a Kilter Films produkciós céget és Jonathan Nolant. A két showrunner a Marvel kapitány és a Tomb Raider (2018) társírója, Geneva Robertson-Dworet és a Szilícium-völgy társproducere, Graham Wagner.

Korábban elkaptuk a jellegzetes helyszínek lesifotóit is:

Hátborzongató hasonlóság: megjöttek az első fotók a Fallout sorozat helyszínéről

×