A Counter-Strike 2-ben bizonyíthatóan megjelentek már az első csalók. Úgy tűnik, hogy a játék mégsem őket tiltja ki a szerverekről.

2023.10.24. – Lassan egy hónapja, hogy hivatalosan is megjelent a Counter-Strike 2. A startot megelőzően fél évet már próbálgathatták a játékosok, a Limited Test keretein belül. A fejlesztők folyamatosan dolgoznak, gyakorlatilag az augusztus végi „nyílt” béta óta minden héten érkezik két-három frissítés. A kozmetikai tárgyak nagy részét már kijavították, ahogy bizony a komoly bugok irtásával sincsen nagy probléma. Hosszú hónapok kellenek még ahhoz, hogy teljesen késznek lehessen tekinteni a címet, remélhetőleg a Valve lendülete sem fogy el.

Az utóbbi pár hétben azonban több, érdekes kitiltásba is beleszaladhattak a játékosok. Az első hullámban az sv_cheats 1 nélkül is használható m_yaw parancsot alkalmazó játékosokat bannolta a Counter-Strike 2 védelme. Ezeket a téves kitiltásokat azóta sem vette a cég, a játékosok csak reménykedhetnek, hogy előbb-utóbb felfigyel rájuk a Valve. Aztán az AMD driver rondított bele a dolgokba az Anti-Lag bevezetésével, mely szintén egyenes út volt a kitiltás felé. Szerencsére a Valve itt hamar reagált, a hétvégén már el is távolították ezeket a VAC banokat. Úgy tűnik azonban, hogy ezúttal egy sokkal ártatlanabb dologra is harap már a VAC Live.

Elég egy kicsit nagyobb DPI a Counter-Strike VAC banhoz?

Az elmúlt napokban Twitteren és Redditen is több felhasználó jeleztehogy a játék ártatlanul tiltotta őket a Counter-Strike 2 szervereiről. Gondolhatnánk, hogy kifogásokról van szó, ám valaki videóra is vette a teljes procedúrát, hogy bebizonyítsa, valóban kicsit túlbuzgó a VACNet. A kitiltáshoz elegendő direkt vagy véletlenül magas DPI-re rakni az egeret és pár gyors suhintást végezni, lőni. Aggasztó hiba ez, hiszen CS:GO-ban sokan a poén kedvéért is megcsinálták ezt, arról nem is beszélve, hogy több egéren találunk dedikált DPI gombot is, melyet könnyedén le lehet nyomni véletlenül is. Reméljük a Valve gyorsan reagál erre a jelenségre is, addig pedig érdemes vigyázni az ilyen ártatlan viccekkel is.

Lehetetlen! – Így néz ki a Counter-Strike legendás mapja UE5 alatt

×