Ugyan még csak most jelent meg a Counter-Strike 2, a kreatív és legfőképpen tehetséges rajongók már most újabb szintre emelik a lövöldét.

2023.10.19. – Azt hiszem keveseknek kell magyarázni, hogy mi is az a Counter-Strike. Korunk talán egyik legkedveltebb és legtöbbet játszott lövöldéjéről van szó, ami már a 90-es években elkezdte gyűjteni maga köré a rajongókat. A Valve ennek természetesen nagyon is örül, sikerült felhúzni ugyanis a játék köré a világ egyik legsikeresebb esport-szcénáját is. A nagy közkedveltség egy halom pénzt termel a cégnek, akik így hajlandók is fejleszteni a játékot. A sok pénz még több pénzt termel, ezért is születhetett meg a Counter-Strike 2, ami néhány hete váltotta hivatalosan a CS: Global Offensive-et.

counter-strike

A Valve sok évnyi pletyka után 2023 márciusában leplezte le, hogy dolgoznak a CS:GO utódján. Bár a Counter-Strike 2 egy frissítés keretein belül érkezett meg, gyakorlatilag egy teljesen új játékról beszélhetünk. A játékmotor teljesen megújult, ahogy friss fejlesztésekben és funkciókban sincs hiány.

És ha már játékmotorról van szó, a hivatalos játék Source 2 alatt fut, mégis vannak, akik Unreal segítségével szeretnék életre kelteni kedvenc lövöldéjüket. Ilyen Nic, aki úgy döntött, hogy az ikonikusnak számító Dust2-t elkészíti Unreal Engine 5-ben. Az UE5 egy igencsak friss motor, 2022 áprilisában dobták „piacra”, így még biztos, hogy nem sikerült minden szegletét kiismerniük a fejlesztőknek. Azonban a szóban forgó rajongói projektek bizonyítják, hogy telis tele van potenciállal a motor.

 

Nic elkészítette Dust 2-t az Unreal Engine 5 alatt, az eredmény pedig olyan szemkápráztató, hogy még most sem feltétlenül hisszük el, amit látunk. Testkamerás nézetből láthatjuk a pályát, ami olyan, mintha tényleg a valóságban lett volna rögzítve. Azonban minden szeglete stimmel, így biztosra vehetjük, hogy ilyesmiről szó sincs. Korábban már beszélhettünk ehhez hasonló, megtévesztően valósághű játékról, ez volt az Unrecord. Persze az az FPS is az Unreal Engine 5 adta lehetőségekkel készült.

A fent látható linken még gameplayt is láthatunk a projektről, amit Nic elmondása szerint nem szeretne a nagyközönség számára elérhetővé tenni.

Ezt olvastad már?

Felcsatolható hűtőbordát ad ki PlayStation 5-höz a Scry

×