Miután szárnyra kaptak a pletykák, hogy milyen erős lesz a Nintendo Switch 2, a cég is reagált valamit. Számunkra nem ez a fontos?

2023.10.22. – Az elmúlt hetekben beindultak a találgatások a Nintendo Switch 2 kapcsán, rengeteg pletyka és szivárgás kapott szárnyra. Mindenki azt találgatja, hogy mit tud majd az új konzol, milyen teljesítményre képes, és mit pakolnak hardverszinten a burkolat alá. Miközben a különböző oldalak ezt találgatják, a Nintendo szépen kijelentett valamit, ami talán meglepő lesz. Bár a pletykák szerint a konzol támogatni fogja a ray tracinget, az Unreal Engine 5-öt és több RAM lesz benne, mint az Xbox Series S-ben, a cég célja nem elsősorban ez. A játékóriás nemrég tisztázta, hogy

ők inkább a játékokra akarnak koncentrálni, nem a hardveres újításokra.

Nintendo?

Bármennyire is szeretjük a Nintendo játékait és a Switch egy kiváló konzolnak tekinthető, hardver és teljesítmény terén hagy maga után kívánnivalót. Elég csak arra gondolni, hogy milyen sokan kiakadtak a Mortal Kombat 1 Switch megjelenésén. Nos, nemrég az Inverse-nek adott interjút Doug Bowser, a Nintendo of America elnöke. Többek között arról is megkérdezték, hogy mit gondol a konzolok teljesítménykülönbségéről.

„Számunkra nem az a legfontosabb, hogy mi van a gépben vagy az konzolban, hanem az, hogy mi történik, amikor elkezdesz belemerülni a játékélménybe”.

Kiemelte, hogy persze imádja azokat az újításokat, amit egyes platformok behoznak a játékiparba. De a cég számára a szórakozás és az elköteleződés mindenek felett áll. Ezért a vállalat különböző stílusokat használhat anélkül, hogy egy bizonyos vizuális stílusra korlátozódna. Mindaddig, amíg az eredmény a játékosok számára szórakoztató, a Nintendo szívesen kísérletezik.

Doug Bowser arra is rámutatott, hogy a Nintendo legfontosabb erénye a változatosság. Ezután utalt a Switch konzol eladási adataira, amivel a játékosok megerősítették, hogy számukra ez a hozzáállás megfelelő. A Nintendo közösség tehát örül annak, hogy a grafika és teljesítmény helyett az egyedi játékok és a játékélmény fontosabb a fejlesztőknek.

Egyetértünk Doug Bowser álláspontjával? A Switch még 2023-ban is remekül teljesít, hiszen az olyan megjelenések, mint a Zelda: Tears of the Kingdom és a Super Mario Wonder kiváló Metacritic-pontszámokat kaptak. Ezzel együtt azonban az erősebb hardver mindig örömhír, főleg ha elérjük vele a 60 fps-t. Nem?

Ezt láttad már?

Tudtad? – Magyar zenészek játszották a Lords of the Fallen zenéit

×