Már csak a jövő hét elejéig kellett volna várni az új The Lord of the Rings játékra, erre kiderül, hogy nem érkezik meg minden platformra.

2023.10.20. – A The Lord of the Rings: Return to Moria érkezését 2022-ben jelentették be először, és az idei Summer Game Festen már hosszú gameplay előzetest is láthattunk belőle. Akkor a fejlesztők azt mondták A gyűrűk ura rajongóknak, hogy a játék 2023. október 24-én jelenik meg PlayStation 5-re és PC-re. Most, alig öt nappal a premier előtt a Free Range Games csapata egyszer csak bejelentette, hogy elhalasztják a játék PS5-ös megjelenését.

Forrás: Free Range Games

A PC-s játékosok az eddigi hírek alapján az eredeti, jövő keddi megjelenéskor csaphatnak le az új TLOTR játékra, amihez mindenki nagy reményeket fűz a Gollum méretes elhasalása miatt. PC-re az Epic Games Store-on keresztül lehet majd beszerezni a Return to Moria-t, de

a PS5-ös gamerek még legalább másfél hónapot várhatnak rá.

A Free Range Games és a Return to Moria kiadója, a North Beach Games bejelentette, hogy a játék digitális és fizikai kiadása is csúszik, 2023. december 5-ig. A fejlesztők szerint a késés időt hagy nekik arra, hogy „a PS5 verzió különböző aspektusait kijavítsák, és a lehető legjobb minőségű játékot tegyék le az asztalra a PlayStation játékosoknak”. A rajongók türelmét kérő közlemény persze tartalmaz egy kötelező bocsánatkérést is.

És az Xbox?

A fejlesztő és kiadó cég nem siette el a bejelentést. Az eredeti premierdátum, október 24-e elég közel van. Viszont az is igaz, hogy egy hathetes csúszás még nem a világ, sőt, egészen rövid időtartam. Az érvek pedig érthetőek. Ha van mit szögelni rajta, szögeljék csak, mert másfél hónapon már tényleg nem múlik semmi. Más kérdés ugyanakkor, hogy mi lesz a többi konzolossal, akikről nem szól a közlemény. Mivel az Xbox Series X|S megjelenését elegánsan kihagyták, feltételezzük, hogy súlyosabb tolódásra nem kell számítani. De erre platformra eleve nem is jeleztek pontos megjelenési dátumot, csak annyit, hogy 2024 elejére várható.

A TLOTR: Return to Moriában törpékből álló csoport részeseként segíthetsz a népednek visszaállítani Khazad-dûm ősi királyságát. A játékosoknak a túléléshez mindenféle praktikát és kézműves mechanikát kell majd elsajátítani. Vagyis szerszámokat, fegyvereket és menedéket kell craftolni, miközben orkokkal, trollokkal és mindenféle más bestiával harcolsz. Reméljük, megéri várni rá!

Nézz még több közelgő játékcímet:

Minden 2024-es játék, amiről eddig tudunk – ekkor és ezek jelennek meg

×