Nem kell már sokat várni a megújított: karcsúbb és könnyebb PS5 Slim boltokba kerüléséig, ami nagy eséllyel teljesen leválthatja a 2020-as alapgépet.

2023.10.20. – Nincs semmi meglepő abban, hogy a Sony egy átgondolt, karcsúsított PS5-tel variálja át a generációját, hiszen egyrészt már legalább egy éve pletykálnak róla, másrészt ez már a PS1 óta bevett szokás náluk, harmadrészt pedig így tudják a legszűkebbre szabni a gyártási költségeket is. A fél-modulárissá varázsolt Slim ez utóbbi miatt valószínűleg teljesen le fogja váltani a 2020-ban bemutatkozott alapgépet, így záros időn belül már csak a megújított konzollal a hónunk alatt caplathatunk haza.

Ezzel pedig nem sok bajunk lehet, hisz az új, kisebb és könnyebb gép könnyedén lepattintható lemezolvasóval, vagy anélkül lesz elérhető; ha utóbbit választjuk akkor a külön is kapható meghajtójának hála bármikor meggondolhatjuk magunk, ha pedig eleve a meghajtóval bélelt kiszerelést választjuk, akkor a lemezes játékgyűjteményünkkel együtt adhatunk túl a kiegészítőn anélkül, hogy a teljes konzolt le kelljen hozzá cserélni.

Jól ki van ez találva, eleve így kellett volna megjelennie

És ha már a megjelenéseknél tartunk, a karcsú PS5-ről eddig annyit lehetett tudni, hogy valamikor novemberben fog a boltok polcaira kerülni, a pontos dátum azonban egyelőre hétpecsétes titok. Az esetek 99.9 százalékában valódi infókkal rendelkező, a világ legmegbízhatóbb bennfentese, Billbil-kun viszont már ezt is tudni véli, aki kiszúrta, hogy október 18-án több japán kiskereskedőnél, illetve az ottani Amazonnál is megkezdődtek a PS5 Slim előrendelései, melyekben november 10-i dátumot tüntettek fel, mint várható megjelenés.

Billbil szerint a dátum azért lehet valós, mert neki már egy olyan speckó pakkról is tudomása van, amelybe már a legújabb PS5-öt csomagolták az október 20-án megjelenő Spider-Man 2 mellé – amiből november 8-án kellene eladniuk az első darabokat Amerikában. A két dátum pedig eléggé egybecseng, és nem csak egymással, hanem az alapmodell 2020. november 12-i debütálásával, illetve a PS3, a PS4 és a PS4 Pro boltokba kerülésével is (a PS3 Slim és a PS4 Slim szeptemberben jelentek meg).

Európai megjelenésről viszont nem sokat tudni, de jó eséllyel egy hétnél többet nem kell várni rá, ami azt jelenti, hogy november 13-tól november 20-ig valószínűleg a magyar boltok polcaira is ki fog kerülni.

Ami az árakat illeti, sok változás nem lesz: a PS5 Slim meghajtós variánsa 550 euróba, a digitális 450 euróba fog kerülni, ami idehaza olyan 250-200.000 forint körül állapodhat meg – attól függően természetesen, hogy egyes viszonteladóknak mennyire fog vastagon az árazó tolla. A fel- és lecsatolható meghajtót külön is meg lehet vásárolni, ezért a Sony 45.000 forintot gombolna le a játékosokról – ami a magyar adózás miatt sokkal több lesz. Ami viszont furcsa, hogy a talapzat egyik dobozba sem kerül be, így aki szeretné valamire felállítani az új PS5-öt, annak alsó hangon (tehát adó nélkül) 11.500 forintot kell kicsengetnie.

Ha pedig az is érdekel, hogy a novemberi megjelenés után melyik modellt, a régit vagy az újat érdemes választani, arról az alábbi cikkben olvashatsz:

Melyik a jobb? – Az új, vagy a régi PlayStation 5-öt érdemes választani?

×