Nem csak a Sony, de más videojáték-kiadó is úgy döntött, hogy támogatja a humanitárius segítségnyújtást a gázai és izraeli térségben.

2023.10.20. – Úgy tűnik, hogy egyre több videojáték-kiadó is szeretné támogatni a segítségnyújtást. Egy friss bejelentés szerint a Sony 2 millió dollárt (nagyjából 724 millió forint) adományoz az Izraelben és Gázában nyújtott humanitárius segélyek támogatására. A térségben folytatódnak az ellenségeskedések, és egyre több az áldozat. A vállalat közölte: az adományt a Japán Vöröskereszt és az UNICEF között osztják fel. A Sony alkalmazottai saját pénzüket is hozzáadhatják, amivel a Sony kiegészíti az összeget.

„A Sony tiszteletben tartja és támogatja minden ember jogait” – áll a Sony közleményében. „Határozottan ellenezzük a terrorizmust, a civilek elleni erőszakot, a gyűlöletet és más, az emberi életet, megélhetést és méltóságot fenyegető cselekedeteket, és kívánjuk a béke helyreállítását a térségben.”

A Sony továbbra is együttműködik a szervezetekkel annak érdekében, hogy ezek az adományok eljussanak a leginkább rászorulókhoz. Persze nem csak a Sony, de más videojáték-kiadó is úgy gondolta, hogy szeretné támogatni a térségben a segítségnyújtást.

Az indie kiadó, a Devolver Digital szintén bejelentette, hogy pénzt adományoz az ENSZ Segélyszervezetének, ami jelenleg „humanitárius segélyt nyújt a palesztin családoknak”. A Devolver az X-en közzétett bejegyzésében arra szólította fel követőit, hogy szintén fontolják meg az adományozást.

2022-ben a videojáték-cégek tömegesen adakoztak humanitárius célokra az ukrajnai támadás idején. További hír, hogy most, amikor az Izrael-Hamász konfliktus felerősödni látszik Izrael történetének egyik legbrutálisabb és legerőszakosabb támadása után, ismét felbukkantak a valósághű gameplay videók. Sajnos sok helyen fals információkat videojáték jelenetekkel támasztják alá az Izrael-Hamász háború kontextusában. Nemrég több ARMA III-ból kivágott videót mutattak be a neten, ami elvileg a támadásokat mutatja be.

Szívből reméljük, hogy az olyan cégek támogatása, mint a Sony, nagy mértékben segíti a rászorulók segítségnyújtását.

×