Egy Shiba Inu kutya egy retró játékot próbál meg minél gyorsabban végigjátszani a jótékonysági céllal rendezett Awesome Games Done Quick 2024-en.

2023.10.20. – Az Awesome Games Done Quick nevű rendezvényt talán senkinek nem kell bemutatni. A jótékonysági céllal rendezett speedrun maraton minden alkalommal rengeteg pénzt gyűjt különböző szervezetek számára. A jótékonysági videojáték speedrunokba pedig igyekszik mindenki beszállni, aki segíteni akar a rászorulókon. Most egy kutya is így döntött.

Az AGDQ 2024-en egy kutya is beszáll a speedrunozók közé.

Kutya?

Igen, ez azt jelenti, hogy egy igazi kutya fog videojátékozni. A célja ugyanaz lesz, mint minden játékosnak az eseményen: megpróbál minél gyorsabban végigvinni egy retro játékot, közben pedig pénzt gyűjt, jótékonysági céllal. A kutya természetesen nagyon okos, de azért kap majd egy pici segítséget gazdájától.

AGDQ?

Az Awesome Games Done Quick a Games Done Quick félévente megrendezésre kerülő jótékonysági speedrun eseménye. A játékosok speedrun-képességeiket mutatják be személyesen vagy online gameplay során, élő közvetítésban. A jövő évi esemény azonban egyedülálló lesz, mivel az AGDQ történetében először fordul elő, hogy egy kutya is részt vesz, sőt, még egy speedrunt is lenyom. A streamer és speedrunner JSR_ egy YouTube videóban mutatta be Shiba Inu kutyáját, Peanut Buttert, aki a Gyromite című retro játékkal játszik. Ez egy NES-re készült puzzle játék.

Bár meglepő, hogy egy kutya is részt vesz majd az AGDQ-n, van rá magyarázat, hogyan teheti meg. JSR_ és Peanut Butter életre szóló pajtások. A streamer később a kutyát videojátékozni is megtanította, amihez egyedi kontrollert is készített. A kutya így rendre nyomkodja a gombokat, amivel irányítani tudja a játékot. Természetesen sok-sok jutalomfalat jár a játékért.

 

Ez persze tökéletesen megmutatja, hogy bizony az állatok is tudnak videojátékozni, és nem csak képeken. Az biztos, hogy a speedrun kísérlet nagyon érdekes lesz, és reméljük, hogy a kutyus sok-sok pénzt gyűjt majd. Hogy Peanut Butter valóban játszik-e vagy csak követi a gazdi utasításait, az már egy másik vita tárgya. Az AGDQ 2024 január 14. és 21. között zajlik majd, természetesen élőben követni lehet.

Ez is ide tartozik:

Háziállatok, akik nem csak cukik, de „gamerek” is (Képek)

×