Nem sokkal azután, hogy több játékban komoly problémát okozott az AMD funkció, a cég lépéseket tett. Sajnos azonban néhány CS2 játékos pórul járt.

2023.10.18. – Nem is olyan rég a Valve arra figyelmeztette a PC-s Counter-Strike 2 játékosokat, hogy bizony legyenek óvatosak a legfrissebb AMD videokártya frissítéssel. A probléma egészen konkrétan az Anti-Lag+ nevű funkcióval volt, ami elég különös hibát okozott. Bár a funkció több játékban is gondot okozott, egyes CS2 játékosok bizony kitiltást kaptak. A Valve közölte, hogy a funkció dll hibája véletlenszerű és természetesen nem jogos VAC tiltást eredményez a Counter-Strike 2-ben azoknál, akik akik bekapcsolták az Anti-Lag+ funkciót. Természetesen akkor megígérték az is, hogy amint az AMD kiadja a javítást, mindenki visszakapja a fiókját.

Mi történt?

2023 októberében az AMD Software: Adrenalin Edition a 23.10.1-es verzióra frissült, ami játékok Anti-Lag+ támogatását eredményezte, mint a Lords of the Fallen vagy a Counter-Strike 2. Az Anti-Lag+ kizárólag a Radeon RX 7000-es kártyákhoz érhető el, beleértve a 2023 szeptemberében megjelent Radeon RX 7700 XT-t is. A technológia a nevéből is adódóan csökkenti a bemeneti késleltetést. Ahogy azonban a frissítés megérkezett, néhány CS2 játékos meglepve tapasztalta, hogy indokolatlan VAC bant kapott. Természetesen elindult a felháborodás a Valve és az AMd irányába, így gyors segítségre volt szükség.

Megjött a frissítés

Az AMD új Anti-Lag+ technológiája igazából már hetek óta zűrzavart okozott és nem csak a Counter-Strike 2-ben. A GPU-k tulajdonosai más címek esetében is összeomlásokat, teljesítmény-problémákat tapasztaltak. Végül most az AMD teljesen letiltotta az Anti-Lag+ technológiát a legújabb Radeon GPU-illesztőprogramokban. Az új 23.10.2-es driverek letölthetők innen.

A vállalat közben eltávolította a régi illesztőprogramokat — a 23.10.1 drivert –, amik problémákat okoztak, az új 23.10.2 driver pedig teljesen letiltja az Anti-Lag+-ot. Ez azt jelenti már nyugodtan lehet játszani Call of Duty: Modern Warfare II-t, PUBG-t, Apex Legends-et és a Counter-Strike 2-t.

„Sok jelentést kaptunk arról, hogy egyes játékok tiltásokat kapnak, amikor az Anti-Lag+ technológia engedélyezve van a Radeon kártyákon. Így most kiadtuk az AMD Software: Adrenalin Edition 23.10.2 illesztőprogramot, ami minden támogatott játékban letiltja az Anti-Lag+ technológiát. Az AMD aktívan dolgozik a játékfejlesztőkkel egy olyan megoldáson, amely újra aktiválja az Anti-Lag+ funkciót” – írta az AMD.

Ha te is belefutottál a probléma, azonnal töltsd le a frissítést!

Ezt láttad már?

A Netflix-előfizetők ingyen kaphatnak egy GTA-játékot

×