Az év filmje 4K Blu-Ray formátumban is megjelenik, három órányi extrával. Kiderült az Oppenheimer digitális premierdátuma.

2023.10.18. – Ha a moziban lemaradtál róla, állítólag bánhatod, legalábbis a látvány miatt. De otthon se lesz sokkal kisebb élmény, pl. 4K tévén. Az Oppenheimer 4K Blu-Ray változata egyrészt fizikai kiadványként kerül majd a polcokra, másrészt megkezdi a pályafutását a streaming szolgáltatóknál. Nálunk négy is esélyes rá, hogy először vetítse a filmet.

Az év egyik legnagyobb sikere volt, hiszen annak ellenére, hogy erősen korhatáros (Amerikában csak felnőtteknek, nálunk 16 éven felülieknek ajánlott) film ritkán kerül egymilliárd dolláros mozis bevétel közelébe. Pláne, ha egy komoly és komor, rengeteg tudományos magyarázó párbeszédet – de közben látványos robbanásokat is – tartalmazó, háromórás történelmi eposzról van szó.

Az Oppenheimer azok körében is téma volt, akiket amúgy hidegen hagy a fizika, a történelem és ezen belül a II. világháború, hiszen évek óta nem látott sztárparádé jött össze benne. Az atombomba megalkotásának, a Manhattan-tervnek a sztoriját Christopher Nolan álmodta filmre. Nekünk külön érdekes történet, mert két hazai tudós, Teller Ede (Benny Safdie) és Szilárd Leó sorsa is összefonódik az atomprogrammal.

Utóbbit ráadásul nem amerikai színész, hanem Haumann Máté játssza, szóval tessék rá odafigyelni!

Az Oppenheimer 2023. november 21-én kerül forgalomba Blu-Rayen és streaming szolgáltatókon. Utóbbiak a Variety szerint külföldön az Amazon Prime Video, az Apple TV+, a Vudu, az Xfinity, a YouTube, a Microsoft és a Verizon lesznek. De mi a helyzet itthon? Adná magát, hogy az Amazon, az Apple TV+ és a YouTube, de a PORT úgy tudja, hogy Universal filmekre elsőbbségi vetítési joga van a SkyShowTime-nak. Először tehát minden bizonnyal ott érdemes majd keresni.

Ja, és az ismert mémből is film lesz, ha minden igaz:

Dobj el mindent: tényleg lesz Barbenheimer film, már plakát is van

×