Az Oppenheimer életrajzi filmben nem szeretett volna mű robbanást, így inkább valóban robbantott egy hatalmasat.

Christopher Nolan keményen dolgozik következő filmje, az Oppenheimer népszerűsítésén, amely a híres atomtudós, J. Robert Oppenheimer életéről szól. Ehhez persze szüksége van olyan különleges effektekre is, amivel dicsekedhet, és ezúttal talán igazán felülmúlta önmagát. A TotalFilm magazinnak adott interjújában elmondta:

„számítógépes grafika” nélkül rekonstruált egy atomkísérletet.

Ez azt jelenti, hogy Nolan valóban felrobbantott egy atombombát? Valószínűleg nem, de azt biztos, hogy a film kedvéért különleges és valódi eszközökkel illusztrálják a robbanást és annak körülményeit. Ez persze nem is meglepő annak fényében, hogy korábban a Tenet forgatásán egy valódi 747-es repülő is belerongyolt egy épületbe.

Nolan csak annyit mond, hogy ő és a csapata „újraalkották a Trinity-tesztet”, ami persze jelentheti csak a körülményeket is, de magát a robbanást nem. Ettől függetlenül nehéz elképzelni, hogy Nolan kihagyja a lehetőséget, hogy felrobbantson valamit egy távoli sivatagban.

Nolan homályos célzott arra, hogy ő és a vizuális effektekért felelős Andrew Jackson (hamis) nukleáris bombát készítettek. Figyelemfelkeltő, hogy kihagyják a számítógépes grafikát és inkább valódi effekteket használnak a filmben. Tekintve, hogy Nolan szereti a valós effekteket, ez nem meglepő, de nem is szabad félreérteni. Az, hogy nem használnak CGI-t a valósághű rekonstrukcióhoz, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a robbanásról forgatott felvételeket nem fogják a megjelenés előtt még egy kicsit feldobni.

Ezt láttad már?

Netflix-előfizető vagy? – 43 remek játékkal játszhatsz teljesen INGYEN

 

×