A PlayStation igencsak kényelmes helyzetben tudhatja magát az elmúlt hetekben, amit a hamarosan megjelenő Marvel’s Spider-Man 2 csak tetézni fog tudni.

2023.10.18. – Óriási a hype a PlayStation körül a héten, ugyanis hamarosan megjelenik a platform 2023-as sztárja. Október 20-án kerül fel a boltok polcaira a Spider-Man 2, amit már 2021-es bejelentése óta tűkön ülve várnak a rajongók. Ráadásul van is miért, ugyanis a Metacriticen az év egyik legjobb játékának számít. A cikk írásának idején összesen 128 kritikus véleményéből 91-es összértéken áll a cím a 100-as skálán. Ez már most egy hatalmas elismerés, s még az igazi rajongók rá sem tudtak szabadulni Miles és Peter legújabb kalandjára. Hogy mire lehet számítani? Gyönyörű grafikára, hatalmas bejárható területekre, na meg végeláthatatlan pókakcióra.

playstation

Forrás: Sony

Viszont a PlayStation szerencséjére nem egy játék megítélésén és teljesítményén múlik a fiskális év. Idén hatalmasat szólt a Baldur’s Gate 3 is a platformon, ami véleményem szerint már most kijelenthető, hogy az év játéka, de ott volt a Resident Evil 4: Remake, valamint a Dead Space Remake és a Diablo IV is. Ezek mind-mind komoly mennyiségű pénzt termeltek a Sonynak, s akkor még nem is említettük a legnagyobb meglepetést. Mindenki körberöhögte a PS-es debütálását, végül a teljesítményével szinte mindent és mindenkit lemosott a „parkettről”.

A játék, ami felveszi bármivel a versenyt

roblox

A Roblox október 10-én jelent meg PS4-re, valamint PS5-re. Stephen Totilo, az Axios újságírója X-en idézte a Roblox Corporation képviselőjét, aki arról számolt be, hogy a Roblox PlayStationre nemrégiben piacra dobott verziója mindössze egy hét alatt meghaladta a 10 millió letöltést. Ezzel pedig a platform harmadik legjobban teljesítő címévé vált a Call of Duty és a Fortnite mögött.

A Roblox 2006-ban debütált PC-n, majd ugyanezt tette mobileszközökön 2012-ben. Ezekre rá egy évvel iOS és Android rendszereken is játszhatóvá vált a sandbox móka. Újabb két évet kellett várni az első komolyabb konzolos bemutatkozásra, 2015-ben vált elérhetővé Xboxon. Valószínűleg ezért is olyan furcsa, hogy PS-en csak most, 2023-ban debütált. Érdekesség , hogy a japán vállalatnak módosítania kellett néhány felhasználói szabályzatát, hogy a franchise bemutatkozhasson náluk is.

Ezt olvastad már?

A Netflix-előfizetők ingyen kaphatnak egy GTA-játékot

×