A Valorant fejlesztői nem fogják vissza magukat, ezúttal egy igazán fontos játékelemen módosítanak. Hamarosan meg is érkezhet az éles szerverekre.

2023.10.15. – A Valorant fejlesztői folyamatosan alakítják a játékot. Folyamatosan bővülnek a pályák, ahogy bizony friss ügynökökből sincsen hiány. Az elmúlt évek során rengetegi in-game funkciót is átalakítottak, de a motorháztető alatt is folyamatosan formálják az Unreal Engine 4-re épülő játékmotort. Azon sem lepődik meg már senki, amikor nerfek vagy buffok érkeztek, legutóbb 11 ügynököt érintettek ezeket a változások. Olyan azonban ritkán van, hogy a játék alap mechanikájához nyúlnának hozzá, most azonban eljött ennek az ideje is.

A Valorant rendelkezik egy tesztszerverrel, mely a Public Beta Environment, azaz a PBE nevet viseli magán. Rossz hír, hogy csak NA régióban engedélyezte a Riot Games, nagy eséllyel ez jó ideig az amerikai játékosok kiváltsága marad. Erre a szerverre kerülnek fel a fontosabb változtatások, melyek előzetes próbálgatást, tesztelgetést kívánnak. Ha megfelelőnek ítéli meg a fejlesztői csapat ezeket, akkor 7-10 napon belül a világ összes Valorant játékosának gépére megérkeznek a frissítések.

Ezúttal a Valorant egyik alap mechanikája, a füst változik

A fejlesztők bejelentették, hogy Astra, Brimstone és Omen füstjei ezúttal külön jelzik, ha az életciklusuk végéhez érkeznek. A füst eloszlása előtt 1.5 másodperccel nem csak hang, de vizuális effekt is jelzi majd, hogy hamarosan eloszlik a füst. Ennek működését a fenti videóban meg is tekinthetjük. Nagy eséllyel jövő hét közepén már debütálhat is a fejlesztés az éles szervereken.

Brutális nerfek? – 11 ügynökhöz nyúlnak hozzá a Valorant fejlesztői

×