A keresőóriás az elmúlt hónapokban több szolgáltatását is átalakítja. Úgy tűnik, hogy a Google kereső felülete is megújult formát ölthet.

2023.10.15. – Az elmúlt időszakban a Google több szolgáltatását és alkalmazását is átalakítja. Ide vehetjük a YouTube megújítását. Nem csak a webes felületen kapott változtatásokat a videós oldal, de a motorháztető alatt is történtek fejlesztések, ahogy AI segítséggel megfűszerezett applikációk is érkeztek. A Chrome szintén új designt kapott az elmúlt időszakban, lassan minden felhasználónál élesedik is. Nem éri tehát váratlanul a felhasználókat, hogy hamarosan a legfőbb szolgáltatás, a kereső felülete is megújulhat majd.

A tavalyi év elején már felröppentek pletykák, melyek bizonyos átalakításokra utalnak, ám ez most sokkal radikálisabb lehet. A jelek alapján a Google már javában teszteli is ezeket, hogy aztán megváltoztathassa a közel negyed évszázados, megszokott kialakítást. Nem titok, hogy a Google.com a létrehozása óta ilyen téren nem változott. Egy egyszerű keresőmezőt találunk a weboldal közepén, néhány információs linkkel és beállítással kiegészítve. Rengeteg üres tér marad így kihasználatlanul, egy olyan weboldalon, melyet az internetezők jelentős százaléka naponta használ.

Így alakulhat majd át a Google

A Google egyelőre csak Indiában teszteli az újítást, de a korábbi tapasztalatok alapján hamar megérkezhetnek ezek a globális felhasználókhoz is. A 2018-ban, Android telefonokon bevezetett Discover folyamot szeretnék megjelentetni a keresősáv mellett. Ezt a fenti képen meg is tekinthetjük már működés közben. Sokak telefonján már alapból ott van a Discover, ám az iOS vagy épp windowsos, asztali Chrome felhasználókat szintén lehetne terelgetni a segítségével a válogatott tartalmak felé. Sokan, talán jogosan félnek attól, hogy a reklámoknak is tered engedhet majd ez az új felület, ám erre jelen pillanatban nem utalnak jelek. A Google éppen a napokban jelentette be azt is, hogy a keresőszolgáltatását szintén felvértezi mesterséges intelligenciával, hogy akkor is eredménnyel tudjon szolgálni, ha az nem is található meg az interneten. Úgy tűnik, hogy izgalmas lehet az év utolsó három hónapja is.

Forrás: PCFórum / Verge

Ne dobd már ki! Ennyi e-hulladék végzi a kukában, pedig van jobb helye

×