Az AMD Anti-Lag megoldása papíron az Nvidia Reflexet szeretné megszorongatni. Úgy tűnik, hogy ehelyett játékosok ezreivel tolt ki a hétvége folyamán.

2023.10.15. – Az AMD az elmúlt időszakban a szoftveres oldalra is nagyobb hangsúlyt fektetett. Nem véletlenül, hiszen hiába a jobb hardver és kedvezőbb ár, ha az Nvidia összességében jobb csomagot ad. A szaksajtó már 2022 novemberében kiszúrta, hogy az AMD egy több algoritmusból álló megoldással készülhet a piacra, mely a HYPR-RX nevet viseli. A választás nem biztos, hogy a legszerencsésebb, hiszen könnyen összekeverhető a gamer körökben szintén népszerű HyperX márkával.

Az AMD azt ígéri, hogy egyetlen gombnyomással aktiválhatjuk majd az újdonságot, mely ötvözi a Radeon Anti-Lag, Boost és RSR algoritmusokat, megoldásokat. Azaz több FPS-t, de kevesebb input lagot tapasztalhatnak a játékosok. Ezt hozta el az egyik szeptemberi driver, pár hete. Jelenleg ezek egy részét csak az RDNA 3 egységek támogatják, ám a jövőben ez kiszélesedhet a teljes termékportfólióra is. Az utóbbi időben az Apex Legends, a Warzone, de még a Counter-Strike 2 is Anti-Lag támogatással bővült. Természetesen a támogatott videokártyák és játékok rajongói egyből be is kapcsolták, amint megérkezett, ám úgy tűnik, hogy nem volt túl jó ötlet.

Jó esetben fagyást, rosszabb esetben kitiltást okoz az új AMD funkció

A hétvége folyamán kiderült, hogy:

  • Valós VAC ban jár a funkció használatáért, ezt a Counter-Strike 2 fejlesztői el is ismerték a fenti tweetben (később ezeket majd eltávolítják)
  • Rengeteg Modern Warfare II és Warzone fagyásért szintén a frissen implementált funkció felelős
  • Az Apex Legends rajongóit nagy eséllyel szintén a Counter-Strike 2 tiltásokhoz hasonló, téves bannolások veszélyeztetik

Jelenleg tehát a legjobb döntés nem bekapcsolni az Anti-Lag megoldást, amíg az AMD mérnökei és a játékfejlesztők ki nem találnak valami megoldást a hirtelen jött problémára.

Forrás: Videocardz

Félhet a középkategória? – Öt új Intel videokártya érkezhet

×