Nagyon szeretnék megszorongatni a stúdiók a legnagyobb shooterrel hosszú évek óta arató ActiVisiont, de a CoD-dal nehéz ringbe szállni.

2023.10.11. – Ha el egyelőre nem is bukott, tovább hasal a bokorban a Call of Duty ellen készülődő Ubisoft egyik legújabb játéka. Az XDefiant sokak szerint jó esélyekkel kelhet versenyre a CoD-dal – már ha egyáltalán elkészül. A legutóbbi késést szeptember első heteiben ismerték el (korábban úgy volt, hogy már a nyáron megjelenik a game), de nyilvános tesztek után a napokban újra eltolták a megjelenést.

A durva, hogy azt se tudni, mennyivel.

Az Ubisoft nagyon szeretett volna nagy durranással berobbanni a shooter szegmensbe, még azelőtt, hogy a Call of Duty: Modern Warfare 3 megjelenik. A most bejelentett késést éppen ezért sok gamer tartja tragikusnak az XDefiant számára, ami ezzel fontos időablakról csúszott le. A következő CoD-ig hátralévő hónapokban-hetekben közönséget halászhatott volna el a konkurenciától, de ez már biztosan nem jön össze.

Ebből nem lesz CoD-konkurencia – legalábbis egyelőre

Az XDefiant fejlesztői az X-en jelentették be, hogy túl vannak a játék nyilvános tesztelési szakaszán. A visszajelzések alapján különböző „ellentmondások” merültek fel a játékban, amelyeket még rendbe kell rakni. A csapat megköszönte a tesztelők részvételét abban, hogy velük együtt állnak ki az XDefiant felépítése mellett. A feedbackek szerintük egyértelműen elismerték a játék gyors fegyverkezelését, az egyedi mapokat és célorientált mode-jait.

Forrás: Ubisoft

Az XDefiant egy Preseason évaddal szeretne a Call of Duty és a Warzone nyomaiba eredni, de erre a game a jelen állás szerint nem alkalmas. Ezért meghozták azt a „nehéz döntést”, hogy (ismét) elhalasztják a játék megjelenését. A problémás részek javítására már rászabadították a fejlesztőket és meg ígérték: minden erejükkel azon lesznek, hogy műfajújító, a maga nemében legjobb arcade shootert tegyenek le az asztalra. Szép-szép, de kicsit aggasztó, hogy megjelenési ablakot nem jelentettek be. Szóval nem tudni, meddig nem láthatjuk a CoD potenciális ellenfelét.

Az Ubisoft amúgy sincs jó formában az utóbbi években:

Mennek a sittre az Ubisoft volt vezetői – ötöt vittek el bilincsben

×