Az abszolút kézenfekvő együttműködés jött ismét létre a világ leglátványosabb játékait készítő stúdió és a világ legerősebb videokártya gyártója között.

2023.10.11. – A hardvergyártók hosszú évek-évtizedek óta bevett jó szokása, hogy némely termékük mellé ajándékba becsomagolnak egy ahhoz illő játékot. Az egyik legszemléletesebb példákat erre a videokártyák szolgáltatják, melyek képességeit demonstrálandó általában egy szuperlátványos címet mellékelnek, mintegy akció gyanánt.

Mivel a legendás finn Remedy a játékok grafikájának örökös csúcstartójaként ismeretes, ezért nem volt annyira meglepő, mikor 2019-ben csattanósat pacsiztak az Nvidiával, hogy az akkor még frissen sülő Controlt az elsők között ízesítsék meg egy csipetnyi ray tracinggel. Persze, a játék a sugárkövetéses technológia nélkül is a mai napig pompázatosan fest, de RTX-szel felturbózva még a 2023-ban megjelenő újabb címek között is csak elvétve találnánk nála gyönyörűbbet.

Szóval most, a finnek újabb bitang látványos játékának, a 13 év után folyatódó Alan Wake 2 megjelenésének küszöbén sem tátjuk el a szánkat azon, hogy az Nvidia újfent élt a lehetőséggel, hogy a legerősebb videokártyáinak képességeit a Remedy-vel közösen demózza a közönségnek. Azaz minden

  • GeForce RTX 4090
  • GeForce RTX 4080
  • GeForce RTX 4070 Ti
  • GeForce RTX 4070
  • GeForce RTX 4090 Laptop GPU
  • GeForce RTX 4080 Laptop GPU
  • GeForce RTX 4070 Laptop GPU

mellé november 13-ig bezárólag egy Alan Wake 2 kópiát csomagolnak ajándékul. Értelemszerűen a laptop kártyák azokat a termékeket jelölik, melyekbe a gyártó feltüntetett szériái kerültek, melyeket a kártyákkal együtt Magyarországon három partnerüzletből lehet megrendelni: a Foramaxból, az iPonból, illetve az Aqua Webáruházból.

Az együttműködés természetesen nem merül ki egy közös csomagban:

Alan Wake második eljövetele ugyanis – hasonlóan a Controlhoz – egy csomó Nvidia-féle technológiát támogat, kezdve a DLSS 3.5-től, egészen a legmodernebb ray tracingig, melyekkel valószínűleg még hosszú évekig az egyik leggyönyörűbb játék lesz a palettán. Mindezeket egy igen meggyőző videóban demonstrálják is, amely után senkit sem fogok hibáztatni, ha véletlen meglepi magát az ünnepek előtt egy „valamilyen” jó képességű RTX 40-es GPU-val, és mellé az Alan Wake 2-vel.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Hogyan dorombolnak a macskák? – A tudomány válaszol

×