A Samsung az Apple és Google által ígérteket szeretné teljesíteni vagy még annál is többet. Biztató információkat árultak el a legutóbbi konferencián.

2023.10.10. – Nem titok, hogy egy dologban eddig verhetetlenek az Apple telefonjai. Az iPhone-ok támogatása és azoknak ideje irigylésre méltó a legnagyobb utálók szerint is. Öt-hat év iOS támogatás előre borítékolható, ám 10 éves telefonokra is szállít biztonsági frissítéseket a gyártó. Az appok támogatása is hasonlóan alakul, simán futnak 2023-as programok egy iPhone 7-es készüléken is. Szerencsére a többi cég sem ül a babérjain, az utóbbi időszakban egyre biztatóbb hírek érkeznek az androidos gyártóktól is.

A Google a frissen leleplezett Pixel 8 és 8 Pro telefonokat egészen 2030-ig, azaz 7 évig szeretné támogatni. Időközben a Samsung vagy épp a Xiaomi is 3-4 évekkel dobálózik már 2022 óta. Remek kérdés persze, hogy valóban tartani tudják-e majd ezeket, de erre csak az idő adhat választ. Mi sem bizonyítja jobban a Samsung lelkesedését, hogy pár napja még pozitívabb hírekkel szolgáltak a márka rajongóinak. Egy fejlesztői konferenciát követő interjúban az elkövetkezendő időszakra vonatkozó terveket is felfedte a Samsung biztonsági csoportjának egyik vezetője.

Az öt évet is túllépné a Samsung

Shin-Chul Baik a San Francisco városában megrendezett eseményen árulta el, hogy ők nem elégednének meg öt év biztonsági támogatással. Komolyan mérlegeli a Galaxy divízió, hogy a készülékek támogatását akár 7 éves periódusra is ki lehessen tolni, hasonlóan az Apple és Google ígéreteihez. 

Ez bizony nem kis feladat. A Samsung jelen pillanatban 150-nél több modellt frissít havi, negyedéves vagy féléves rendszerekben. Ha ez nem lenne elég, akkor a támogatott készülékek száma valahol 1 milliárd felett alakulhat. Nem szabad elfelejteni, hogy Android esetében a frissítés egy fokkal körülményesebb is lehet a szolgáltatói beállítások, közbenjárás miatt, ebben továbbra is verhetetlen lehet az Apple és a Google. A fenti döntés nagy eséllyel visszamenőlegesen is megállja a helyét, azaz a jelenlegi, 3-4 éves Samsung telefonok tulajdonosai is örülhetnek, ha valóban meglépi a cégi. Ne feledjük azonban, hogy a főverziókat érintő frissítéseket máshogy kezeli a cég, ott továbbra is 3-4 év lehet a cél.

Forrás: HVG

Egy ragasztószalaggal akár 10%-kal növelhető a telefonunk üzemideje

×