Az Activision-Blizzard végre válaszolt arra a fontos kérdésre, hogy a Call of Duty: Modern Warfare 3 és a Diablo 4 mikor kerülhet be a Game Passba.

2023.10.10. – Tudom, tudom, sokszor foglalkoztunk már ezzel a témával, hiszen az Activision-Blizzard felvásárlása kapcsán a legfontosabb pont, hogy a játékok bekerülnek-e az Xbox Game Pass szolgáltatásba. Pont a Call of Duty franchise volt az, ami miatt az egész ügy hatalmas vizsgálathullámot eredményezett.

Így az, amikor az ügyben maga az Activision-Blizzard tesz nyilatkozatot, az igenis nagyon érdekes. Már csak azért is, mert ez a nyilatkozat némileg ellentmond annak, amit az Xbox fejese korábban mondott. Nos, a helyzet az, hogy az Activision-Blizzard készen áll már arra, hogy elkezdjen az Xbox Game Passra érkező játékokról tárgyalni.

Call of Duty: Modern Warfare 3 és a Diablo 4, készüljetek!

Call of Duty a Game Passban

Annak ellenére Microsoft számára fáradságos folyamat volt, végre közel vannak már a végéhez. Az Activision-Blizzard persze az ügylet lezárásáig nem tud semmi biztosat mondani, de mivel a Call of Duty: Modern Warfare 3 egy hónap múlva megjelenik, ideje elkezdeni beszélni arról, hogy mi és mikor kerülhet az Xbox Game Passba.

A Microsoft számára továbbra is fontos, hogy népszerű játékokkal bővítse az Xbox Game Pass szolgáltatást. Ez az egyik oka annak, hogy a Microsoft 2021-ben felvásárolta a Bethesdát is magában foglaló ZeniMax Mediát. A Microsoft 2021. március 9-én véglegesítette a Bethesda felvásárlását, majd két nappal később bejelentette, hogy a Bethesda Games 20 címe lesz elérhető az Xbox Game Passban. Ez gyorsabb volt, mint vártuk, de nem okozott meglepetést.

Nyilatkozat

Mivel a Microsoft eddig is gyorsan tette be a felvásárolt fejlesztők játékait a szolgálatásba, így az Activision-Blizzard közleményt adott arról, hogy az ő játékaik is így járhatnak. A stúdió elismerte, hogy játékai a Passba kerülnek, amint a felvásárlás véglegesítésre kerül. A közlemény így szól:

„Fantasztikus látni, hogy egyre nagyobb a várakozás a Call of Duty: Modern Warfare III iránt. Miközben továbbra is dolgozunk a Microsoft-üzlet jóváhagyásán, kaptunk néhány kérdést arról, hogy a hamarosan megjelenő és nemrég megjelent játékaink elérhetőek lesznek-e a Game Pass szolgáltatásban.

Bár idén még nem tervezzük, hogy a Modern Warfare III-at vagy a Diablo IV-et a Game Pass szolgáltatásba tesszük, amint az üzlet lezárul, várhatóan elkezdünk együttműködni az Xbox-szal, hogy címeinket világszerte több játékoshoz juttassuk el.

Arra számítunk, hogy valamikor a jövő év folyamán megkezdjük a játékok Game Pass megjelenését.”

Idén tehát ezek a játékok már nem kerülnek be a szolgáltatásba, de jövőre a tervek szerint igen. A nyilatkozat homályosan utal arra, hogy akár több játékot is érinthet a dolog. Az tehát, amit sokan reméltek, és amitől a Sony annyira félt, nem is lehet olyan messze.

A Call of Duty: Modern Warfare 3 november 10-én jelenik meg, így aki most játszani szeretne vele, még meg kell vennie teljes áron. Jövőre azonban már lehet, hogy elég lesz egy Game Pass előfizetés hozzá. De ki akarod ezt várni?

Ezt láttad?

Fel sem fogjuk, hány GB az emberi agy memóriája

×