Lassan már egymillió ember nézte meg a TheVR 10. évfordulójára készített dokumentumfilmet, aminek háttérmunkálatairól Simonffy Péter mesél kicsit.

2023.10.09. – „Annak ellenére, hogy a cím azt sugallja, hogy ez egy dokumentumfim, ez valójában egy kétórás videó a srácoktól a nézőiknek.”  – fejtette ki véleményét legújabb videójában Simonffy Péter, a magyar YouTube kevésbé ismert, mégis az egyik legkiemelkedőbb alkotója a TheVR 10. évfordulós dokumentumfilmjéről.

A filmezés szerelmeseként is ismeretes Simonffy Peti idestova már közel 10 éve készíti a szuperminőségi tartalmait a videómegosztó platform magyar szegletébe, aki többek között megfordult már a debreceni gárda TimeOut beszélgetős műsorában is, ahol önmagáról, pályafutásáról, munkásságáról, a filmezésről is sokat mesélt. Mint mesélte, ez elég váratlanul érte, mivel eredetileg Duszka Peti társaságában azért utaztak a második legnépesebb magyar városba, hogy felvegyék TheVR Janival a trailer-vágó versenyes videót.

De nem ez volt az egyetlen meglepetés azon a napon:

a felvétel után leültek Pistivel és Janival, akik elmondták a két vágózseninek, hogy a 10. évfordulójukra szeretnének egy dokumentumfilmet készíteni, amihez a szakmai segítségüket kérnék. Természetesen a két Peti azonnal igent mondott a felkérésnek, így ha nem is azonnal, de nagyon hamar hozzáláthattak a több hónapot felölelő munkálatokhoz.

Ennek a folyamatnak a hátterébe enged betekintést a TheVR10: A dokumentumfilm technikai rendezője és operatőre, Simonffy Peti a videójában, amiben még a legfeszültebb pillanatokat, nézeteltéréseket, a kreatív munka folyamatokat is részleteiben eleveníti fel. Ilyen volt például, amikor egy vétlen baleset miatt elborult egy kétmilliós kamera. A többit pedig majd ő elmeséli:

Ha pedig érdekel a TheVR része is a dokumentumfilm háttérmunkálatairól, akkor a Happy Hour erre vonatkozó epizódját is érdemes elindítani:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Batbimbó – Miért raktak MELLBIMBÓKAT Batman jelmezére?

×