A Sony következő generációs PlayStation 6 konzolkoncepciója annyira furcsa és futurisztikus, hogy nem is tudjuk hova tenni.

2023.10.09. – Bármennyire is furcsa, a Sony a hírek szerint már javában dolgozik a következő generációs PlayStation konzolon, amire persze még pár évet várni kell. A korábbi szivárgások szerint a PlayStation 6 valamikor 2027-ben vagy 2028-ban jelenhet meg. Hihetetlennek tűnik, de a PlayStation 5 megjelenése előtt is évekkel lehetett tudni, hogy mire készül a Sony, szóval a hír annyira nem elképzelhetetlen.

Sokan persze már most azon gondolkoznak, hogy mivel is készülhet a Sony a következő konzolgenerációban. A PS5 sajnos egy kis csúszásban van, legalábbis az emberek fejében. Ez annak köszönhető, hogy a megjelenést követő években is igazán lehetett kapni. Pedig a konzol 2020 novemberében jelent meg, vagyis igen: már 3 éves.

Nem sokkal azután, hogy a Yanko Design munkatársai felfigyeltek egy új álláshirdetésre a Sony-nál, rögtön beindult a fantáziájuk. Az álláshirdetésben olyan embert kerestek, aki segítene a Sony-nak  „a jövőbeli PlayStation platformok technológiai fejlesztésében”.

El is készültek a PlayStation 6 koncepciós képei.

Megmondom őszintén, én erősen kétlen, hogy a Sony dizájnerei ilyen stílust választanának a Sony PS6 esetében, hiszen a Sony-nál egyre inkább a lekerekített, letisztult dizájn a jellemző. Ennek ellenére a Yanko Design munkatársai oda tették magukat. Amint látható, a kontroller a PS6 oldalába illeszkedik, ami pazar ötlet, főleg ha így még tölteni is lehetne. Egyszerre funkcionális, és fantasztikusan néz ki.

PlayStation 6

Természetesen ahogy említettük, mindez csupán egy koncepció, egyáltalán nem így néz majd ki az igazi PS6. Azonban érdemes elgondolkozni azon, hogy a Sony a jövőben milyen külsőt választ majd. A legnagyobb kérdés persze nem ez, hanem hogy mit tartogat majd a konzol belül?

A Sony várhatóan ismét az AMD-vel dolgozik együtt a következő generációs konzolon, még gyorsabb – és valószínűleg Gen5-ös – SSD-vel. Remélem, hogy a PS6 esetében már a minimum lesz a 4K 60FPS lesz, de a 4K 120FPS és a 8K 60FPS biztos, hogy még a 2030-as évek zenéje.

Írjátok meg a véleményeteket a hozzászólásokban arról, hogy nektek mennyire tetszik ez a PlayStation 6 koncepció.

Ezt láttad?

Kiderült, miért van még mindig annyi telefonfülke az utcákon

×