A Mon-Yu az a videojáték, ami a világon a leghosszabb címet viseli. Ám így kimondva ez mégsem tűnik valósnak, lássuk hol van hát elásva az a bizonyos kutya!

2023.10.05. – A videojátékos „legek” mindig nagyon érdekesek, nem egyszer készítettem hasonló tartalmat a Leet Youtube csatornájára régen. Példának okáért ott van a leghosszabb videojáték, ami a HLTB statisztikái szerint a Melvor Idle. Ez a játék egy Runescape utánzat, amit akár úgy is játszhattunk, hogy nem ültünk előtte aktívan. Az ilyen címeket úgynevezett „idle” játékoknak hívja a szakma, ráadásul a Melvor Idle egy folyamatosan bővülő projekt is volt, ami így több mint 3100 órányi játéklehetőséggel szolgált.

A reláció másik oldalán egy Trivia Vault: Super Heroes Trivia című „mestermű” áll a maga körülbelül 1 perc és 12 másodperces játékidejével. Kérdések, amikre gyorsan választ lehet adni. Slussz-passz, íme a világ legrövidebb videojátéka.

Na arra viszont sosem gondoltam, hogy valaha lesz lehetőségem a világ leghosszabb című videojátékáról írni. Ez ugyanis egy olyan kategória, amit véleményem szerint értelmetlen lemérni. „Jól van, megint kijött egy játék, aminek két-három karakterrel hosszabb a címe, na bumm” – nem igaz? Nos, most az Experience és az Aksys Games bebizonyította, hogy ez a kategória is lehet érdekes. De hogy röhejes, az mindenképpen!

leghosszabb

A Mon-Yu játék közben

Íme a világ leghosszabb című videojátéka, ami történetesen egy RPG!

Az Experience és az Aksys first-person (első személyű) nézetes dungeon crawlert dobott a piacra, ami annyira rétegjáték, hogy nehezen is tudnám ajánlani mindenkinek. Az anime-stílus már önmagában megtizedeli a célcsoportot, hát még a loop, amivel meg van áldva a cím. Karaktereinkkel mindig csak az előttünk álló útvonalakat látjuk, mi pedig kiválaszthatjuk, hogy merre akarunk tovább jutni. Ez vagy jó döntésnek bizonyul, vagy rossznak, mindent az idő dönt el. Véleményem szerint ez pont olyan, mint a régi dvd-s menüjátékok nagyja, így soha nem tudott igazán elvarázsolni. Ám mégis van egy ok, amiért érdemes felfigyelni rá. A CÍME!

Mon-Yu.

 

Oké, ez mégsem olyan hosszú, mint amire számítottatok, igaz? Szerencsére a fejlesztők számítottak arra, hogy a név, amire keresztelték projektjüket „kissé” hosszú lesz, ezért kitaláltak neki egy rövidebb, könnyebben reklámozható verziót. Ennyi rizsázás után joggal szorít mindenki a falhoz és követeli a tényleges, teljes életnagyságú változatot, így hát íme a Mon-Yu eredeti, valódi címe:

Mon-Yu: Defeat Monsters And Gain Strong Weapons And Armor. You May Be Defeated, But Don’t Give Up. Become Stronger. I Believe There Will Be A Day When The Heroes Defeat The Devil King.

Igen, a fent olvasható félkövér maszlag a szóban forgó RPG teljes címe. Ember legyen a talpán, aki bemagolja és folyamatosan így utal rá. Én biztosan nem fogom megtenni, nektek is ezt ajánlom!

Ezt olvastad már?

Mobilra és Switchre is jön egy klasszikus Hitman játék – Itt az előzetes

×