CS2

Mától még könnyebb a vásárlás Counter-Strike 2-ben – Így állíthatod be

2023.10.05. – A Counter-Strike 2 első verzióját márciusban pillanthatta meg a közösség. Ekkor még csak a kiválasztott profik és néhány tartalomgyártó jutott be a tesztekre. Akkor a Valve három újdonságot leplezett le. Megismerhettük az új motort és grafikát, élesedett a szerverek sub-tick rendszere, illetve az új füstök is ekkor debütáltak. A fejlesztők azt ígérték, hogy a végleges megjelenésig ezek listája még bővülni fog. Nem is kellett nagyon sokat várni a következő, nagyobb frissítésre, június elején több fejlesztés is érkezett a játékhoz.

Counter-Strike 2

Ekkor debütált a jelenleg is aktív Loadout rendszer, illetve a Buy menü. A Counter-Strike: Global Offensive kontrollerekre tervezett körmenüjének búcsút is inthettünk. A helyét egy másik rendszer vette rá, mely sokak szerint a Valorantból inspirálódott. Ez nem teljesen igaz, hiszen korábbi CS játékokban is találkozhattunk hasonló felülettel, ám a vásárlás visszavonása opció mindenképp hasznos újítás volt. Az viszont tény, hogy sokan már billentyűparancsokkal vásároltak GO-ban, melyet megnehezített az új menü. Szerencsére a Valve továbbra is aktívan figyeli a játékosok visszajelzéseit, az október negyedikei frissítés éppen erre nyújt megoldást.

Ismét működnek a Counter-Strike vásárlás bindok

A Valve lassan 1 hete napi szinten szállítja a frissítéseket a játékhoz. Legtöbb esetben ez egyszerű bugfix, így sokan el sem olvassák a changelogot. Nagy hibát követtek el ezzel, hiszen a fejlesztők csütörtök hajnalban elmondták, hogy is beállítani az új, vásárlással kapcsolatos billentyűparancsokat, azaz bindokat.

Szerencsére DeadFox hamar kisegítette a hazai közösséget. A fenti képen láthatjuk, hogy az egyes slotokhoz mely parancs tartozik. A Valve nem fegyverhez társítja ezentúl a bindeket Counter-Strike 2-ben, hanem slothoz és az ott elfoglalt helyekhez. Azaz, ha a legfelső, Rifle kategóriába eső fegyver megvásárlását szeretnénk a „k” billentyűre hangolni vásárolni, akkor az alábbi parancsot kell beírnunk a konzolba (és az autoexec fájlunkba):

  • bind “k” “buy rifle0”

A többi slot és kategória esetében is ezt az elvet kell követni. Ezt követően már minden kör elején használhatjuk a parancsot.

Arpi

Korábbi cikkek

Nem adja már annyira a RAM-7? – Próbáld ki ezt a Warzone AR-t

2024.02.11. -A Warzone fejlesztői az elmúlt időszakban gyakorlatilag teljesen átalakították a játék metáját. Januárban és…

10 óra telt el azóta...

Már a kiadó sem optimista, nagy eséllyel csúszhat a GTA VI megjelenése

2024.02.11. - 2023 decemberében több évnyi várakozás után a Rockstar Games megerősítette a GTA VI…

10 óra telt el azóta...

Kiraknád a neved CS2 matricákból? – Ezzel az weboldallal gyerekjáték

2024.02.11. - A Valve 2023 szeptemberében adta ki a véglegesnek szánt Counter-Strike 2 verziót. Ők…

10 óra telt el azóta...

A Gigabyte megerősítette a videokártyáit – Többé nem kell félni a töréstől?

2024.02.11. - A „GPU/VGA sag” kifejezés elég gyakran szembe jöhet velünk, ha nemzetközi oldalakon is…

11 óra telt el azóta...

A Warzone fejlesztői ismét javítottak a hangokon – Ezek változtak

2024.02.11. - A Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése február hetedikén startolt el. Egy…

11 óra telt el azóta...

100%-os Netflix sorozat: ezzel a thrillerrel nem lőhetsz mellé

Gábor János 2024.02.11. - Te se mindig talász olyan Netflix műsort, amivel fix, hogy nem…

18 óra telt el azóta...