Az új Pixel termékekkel a Google végre útjára indította az Android 14-et is, amit telis tele pakoltak érdekes újdonságokkal.

2023.10.05. – Az iPhone helyett Android készülékeket kedvelőknek ma igazán jó napjuk van, ugyanis megérkezett végre az új Pixel-széria. A mai nappal elérhetővé vált a Pixel 8, a Pixel Watch 2, illetve a teljesen új színekben pompázó új Pixel Buds Prók is. Persze nem marad ki az sem az ünneplésből, aki nem akar kütyüt újítani, mert a Pixelek mellett megérkezett a várva várt Android 14 is.

Zökkenőmentesnek aligha nevezhetjük az új rendszer bétaidőszakát, és a megjelenés is elcsúszott, de a Google mától minden kompatibilis Pixel készülékre elkezdte kiszórni az új Androidot. Azok a kütyük, melyek szintén kompatibilisek, mint a Samsung, Nothing, OnePlus, Oppo, Xiaomi, Realme, Sony, Sharp, Vivo, valamint iQOO telefonjai, a frissítést kicsit később, de a terv szerint még idén meg fogják kapni.

Bemutatkozik az Android 14!

A frissítéssel a felhasználók egy halom új háttérkép és zárolási lehetőség közül választhatnak. Ezt például megtehetik válogatott zárolási képernyősablonok közül, amelyek módosítják a betűtípusokat, widgeteket, színeket és formátumokat. A zárképernyő további mesterséges intelligencia alapú funkciókat kapott, melyek dinamikusan alkalmazkodnak a környezetünkhöz. Például, ha az időjárás változik, s hirtelen esőre lehet számítani, ezt valós időben jelezni fogja az időjárásért felelős widgetünk.

Nagyon hasznos újítás továbbá, hogy az Android végre lehetőséget ad a lock screen shortcutok személyre szabására. Mostantól az Android 14 felhasználók akár QR-kód leolvasót, vagy éppen a Google Home alkalmazást kirakják a zárolt képernyőre, mégse kelljen állandóan feloldani a telefont és megkeresni az appot, ha csak scannelni szeretnénk egyet.

További érdekesség, ami szintén a képernyőt illeti, hogy az Android történetében először, AI generálta háttérképeket állíthatunk be magunknak. Ezzel a futurisztikus, a jövő mindennapjaiból szalajtott funkcióval lényegében bármilyen hátteret elő tud állítani a rendszer, csak a megfelelő kulcsszavakat kell használjuk.

android

 

Az előbb említett kozmetikai újdonságok mellett technikailag is felturbózták az Android 14-et. Immáron támogatja a HDR-t, így képes lesz Ultra HDR képeket is kezelni a 14 kompatibilis eszköz. Végre a színek, a highlightok, na meg az árnyékok is a lehető legjobb minőségben fognak megjelenni a készülékeinken.

Azokat sem hagyja hátra a Google, akiknek rossz lenne a szemük az apró feliratok elolvasásához. Az új Android 14 kapott egy beépített nagyítót, amivel bármi, bármikor felnagyítható lesz, a zökkenőmentes felhasználás érdekében.

android

 

A Google továbbá kiemelte, még sok egyéb teljesítményjavítás található az Android 14-ben. Az új operációs rendszer további jellemzői közé tartozik a videohívások automatikus keretezése, a Google Home vezérlőinek egyérintéses elérése és még sok más hasonló finomság.

Ezt olvastad már?

Hogyan dorombolnak a macskák? – A tudomány válaszol

×