Szeptember az Apple rajongóknak kedvezett, az október pedig a Google hónapja lehet. A Pixel 8 és Pixel 8 Pro hamarosan megérkezhet a boltok polcaira.

2023.10.04. – A Google gyakorlatilag hónapok óta készíti elő a Pixel sorozat új tagjainak érkezését. Az elmúlt időszakban többször is megmutatták már a készülékeket és teljesen nyíltan is beszélnek róluk. A pontos specifikáció és árazás azonban nem volt ismert szerda estig. A héten már tesztképek is érkeztek, melyeken a különböző optikák képességeit is megpillanthattuk, így nem is volt kérdéses, hogy ma tényleg mindent megtudhatunk az újoncokról. Nem sokkal 16:00 után már fel is kerültek a készülékek a Google hivatalos webáruházba, sajnos hazánkból továbbra sem lehet megrendelni innen a készülékeket. Szerencsére azért több magyar oldal is árulja majd őket, így nem különféle kerülőutakat választanunk.

Google Pixel 8 Pro

Google Pixel 8

Nézzük is, hogy mit tudnak az új Pixel készülékek!

Íme a Pixel 8 és Pixel 8 Pro

Kezdjük is a Pro változattal. A nyitóár sokaknak fájhat majd, 1100 euróval indít az alap, 128 GB-os tárhellyel érkező változat, de szerencsére a cég csak 60 euró felárat kér el a 256-os változatért. Az UFS verziója 3.1 lesz, nem a manapság már elérhető 4.0, ám a felhasználók ebből semmit nem vesznek majd észre a mindennapi használat során.

A készülékek lelkét a házon belül tervezett Google Tensor G3 adja, mely 1+4+4 kialakítással rendelkezik, azaz 9 mag áll majd a rendszer rendelkezésére. A grafikus gyorsításért és műveletekért a Immortalis-G715s MC10 felel majd mindkét telefonban. Szintén közös pont lehet az ujjlenyomat-olvasó, az arcalapú feloldás és az IP68 védelem is. Több szoftveres megoldás is azonos lesz, ám a profi beállításokat a Pro tulajdonosoknak szánja a Google. A kamerákban szintén a Pro változat remekel majd. A főszenzor 50 megapixeles, az 5x kamera sem fukarkodik a maga 48 megapixelével, ahogy az ultraszéles is erre a felbontásra ugrott.

A kijelző egy 6.7 inches, 120 Hz-es, akár 2400 nitre is feltornázható LTPO OLED panel, azaz itt is a top minőséget képviseli a cég. Az 5G támogatást, a sztereó hangszórót és az eSIM opciót nem is érdemes kiemelni, ezek néhány éve már alapnak számítanak ebben a szegmensben.

Pixel 8

A 800 euróba kerülő Pixel 8 szerényebb mérettel operál, 6.2 inches kijelzőt kapott a Google-től. A 120 Hz itt is adott, ám nem adaptív képességekkel. Itt nem kell számítanunk 5x zoomra, ahogy az ultraszéles kamera is maradt a 12 megapixeles felbontáson. A Google a telefonok mellé Pixel Buds Pro fülest (sima) vagy Pixel Watch 2 (Pro) kiegészítőket ad ajándékba. A 7 év szoftvertámogatás is garantált, mellyel nem sok más gyártó versenyezhet. Kíváncsian várjuk az első teszteket.

Forrás: Google

Leteszteltük az iPhone 15 Pro újdonságait – Tényleg izzik a telefon?

×