Folytatódik a közfelháborodás az EA Sports FC 24 körül. Úgy tűnik a játékosok az elmúlt évekből egy cseppet sem tanultak, folytatják ahol abbahagyták.

2023.10.03. – Szeptember végén végre mindenki számára elérhetővé vált az EA Sports FC 24, a kanadaiak legújabb sportjátéka. Ezúttal már női és férfi focisták is rohangálhatnak egyszerre a pályán, ami szignifikáns újdonságnak számít.

Attól tartottak a játékosok, hogy ez a feje tetejére fogja állítani az alapjátékot, ám immáron több hétnyi játékot után kijelenthetem, erről szó sincs. A nők gyorsak és jól vezetnek labdát, viszont a férfiak robusztusok és ezt ki is tudják használni. Az EA meglepően jó irányba terelte el a játékmenetet, még úgy is, hogy azért a szériabetegségek itt is megtalálhatók.

A temérdek új animáció tényleg „valóságosabbá” tette a játékot, viszont ebből kifolyólag sok őrültség is bekerült a címbe. Ha nem szerette valaki korábban azt, hogy a labda flipperezett a játékosok között, akkor az FC 24 nem az ő játéka lesz. Most sűrűbben találkozni olyan „igazságtalan” jelenettel, hogy egy jó védekezést követően visszapattan az ellenfelünk elé a labda.

Persze ilyen a valóságban is van, szóval nehéz lenne pálcát törni az EA Sports feje felett.

Jött viszont más, amin lehet fröcsögni

Az EA Sports FC 24 tagadhatatlanul az Ultimate Team mód miatt van még mindig a térképen. A kártyagyűjtögetős, csapatépítős játékmód évek óta viszi a hátán a szériát. A kanadaiak pedig mindezt köszönik szépen, hiszen agyon van pakolva mikrotranzakciókkal.

Ez pedig valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva nem tetszik a játékosoknak. Az EA idén jóval korábban kezdte a drága, papíron minőségi csomagok értékesítését. Már most lehetőségünk volt 45×80-as csomagot bontani, holott még hivatalosan nem is éles a játék egy hete. Viszont, hogy ez miért nem tetszik az embereknek, számomra talány.

ea sports

Forrás: EA Sports

Hiszen azok, akik amúgy sem költenének egy fityinget sem a játékra, alapvetően hátrányból indulnak. Mindent meg lehet oldani grindolással, de tény, hogy könnyebb érvényesülni, ha néha költünk a játékra. Így hát nem értem azt a felháborodást, hogy hirtelen „pay to win” a játék. Eddig is az volt valahol, s később is az lesz. Ám nem az új prémium csomagok fogják azzá tenni, hanem a 150 FC Pointért megvásárolható kis csomagok. Azt ugyanis végtelenítve vásárolhatják azok, akik milliókat fektetnek a játékba, míg a nagy prémium csomagok limitáltak és szintén bárki számára elérhetők. Vagyis ha csak néha akarunk költeni a játékra annak érdekében, hogy a vízfelszín felett maradjunk, ennél jobb lehetőség talán nincs is.

 

@fut_swarmzy Opening the NEW FC 24 Elite Season Opener Pack so you don’t have too… 🤦‍♂️ #eafc24 #fc24 #easportsfc24 #eafc #fut ♬ original sound – Swarmzy

A nagy közfelháborodást a fenti TikTokban is látható 30 dolcsis Elite Season Opener Pack váltotta ki. A közel 300 ezer Coinért, vagy 3000 FC Pointért megvásárolható csomagban 45 darab 80 fölötti játékos bújt meg. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 3 walkoutra és jó pár 83-84-es lapra lehetett számítani. Ettől függetlenül mindenki Icon lapokat és Herokat várt, így természetesen öntötték bele a pénzt, később pedig lehetett csodálkozni, hogy nem jött semmi.

Hol itt a gond?

Sajnos azzal kezdődik a probléma, hogy rosszul árazzák be ezeket a lehetőségeket a játékosok. Mindenki a lehető legjobbra gondol, holott pont fordítva kellene hozzáállni. „Ér-e nekem 18 ezer forintot egy-két fodder és egy darab potenciális upgrade, vagy sem?” Jó eséllyel ezt a kérdést kellene feltenni és nem azt várni, hogy Pelé elősétáljon.

Véleményem szerint egyáltalán nincsen rossz helyzetben az FC 24 és a felháborodással sem értek egyet. A játékban eddig is voltak hasonló játékelemek, ráadásul rég nem titok, hogy ez a fő monetizációs forrás. Itt az EA Sports FC játékosainak kell okosabban hozzáállni a dolgokhoz.

Ezt olvastad már?

Hivatalos: Ez a 6 játék biztosan kikerül az Xbox Game Passból októberben

×