Érdekes okokból, de a House of the Dragon munkálatai a sztrájkok ellenére is tovább folytatódtak, amivel a rajongók iszonyatosan jól járhatnak.

2023.10.03. – Befejeződtek a House of the Dragon 2. évadának forgatási munkái – jelentette be a közösségi médiában az egyik színész, szóval van értelme vágni a centit, hogy mikortól láthatjuk a sorozatot. A Trónok harca előzménytörténeteiből merítő Sárkányok háza éppen akkor tartott a forgatás célegyenesében, amikor beütött a hollywoodi forgatókönyvírók, majd kicsit később a színészek sztrájkja. Utóbbiak még mindig tartják magukat a munkabeszüntetéshez.

Forrás: HBO

De hogy-hogy a House of the Dragon stábja tovább dolgozott?

Ami az írókat illeti: a nézők nem feltétlenül tudják, de az utolsó csapóig szükség van rájuk, hiszen menet közben is gyakran át kell dolgozni a forgatókönyvet. Az, hogy a Sárkányok háza új részeit mégis be lehetett fejezni nélkülük, csak a vakszerencse műve. Amint az George R.R. Martin blogjából a nyáron kiderült, a szkript az utolsó sorig teljes volt, mire beütött a sztrájk. A színészek pedig, nos, ők szinte kivétel nélkül angolok, így nem tagjai az amerikai kollégáikat tömörítő, és továbbra is leállást előíró SAG-AFTRA szakszervezetnek.

Ekkor jöhet a 2. évad

Az HBO sikersorozatának folytatása a Trónok harcában megismert Targaryen királyi dinasztia fénykorát, vagyis inkább annak hattyúdalát meséli el. A sztori évszázadokkal a Game of Thrones eseményei előtt játszódik, így teljesen új – és baromi jó – szereplőgárda dolgozik benne. Egyikük, Steve Toussaint (Corlys Velaryon) az Instagramon néhány fénykép kíséretében megosztotta,

„mekkora durranás ilyen csodálatos emberekkel együtt dolgozni! Most már az egész a vágók, effektes szakik és mások kezében van. Remélem szeretni fogjátok, amikor végül megnézitek!”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Steve Toussaint (@thegenuinetoussaint) által megosztott bejegyzés

A színész egyértelművé tette: befejeződött a második évad forgatása, úgyhogy az alapanyag az utómunka fázisába került. Ez azért baromi jó hír, mert a House of the Dragon 2. évadának így közel egy éve maradt a véglegesítésre, vagyis tarthatónak tűnik a 2024 nyár végi premier. Ahogy a dolgok Amerikában állnak, az HBO hatalmasat szakíthat a Sárkányok háza megjelenésével, hiszen talán ez lesz az egyetlen olyan nagyszabású sorozat, ami a sztrájktól függetlenül el tudott készülni és csúszás nélkül bemutatható.

Addig érdemes lecsapni a kínálatból lekerülő mozikra:

Összesen 179 film kerül le az HBO Maxról és a SkyShowtime-ról hamarosan

×