Nincsenek idegenek, nem jön el a klímakatasztrófa. A Netflix film első előzetesében egy kibertámadás (és még pár dolog) is elég a hiteles összeomláshoz.

2023.10.02. – A Netflix új sztárparádés thrillerjében láthatóan az lesz a legijesztőbb, hogy a benne vázolt világvége tényleg megtörténhet, ráadásul bármikor. A sokkolóan realisztikusnak tűnő Leave The World Behindhoz kiadták az első előzetest. Már ennyi alapján kimondhatjuk: mindenféle sci-fibe illő, vagy paranormális elem nélkül talán még ijesztőbb az apokalipszis.

Mert sokkolóan közelinek és elkerülhetetlennek tűnik.

Sam Esmail (Mr. Robot, Homecoming) Rumaan Alam azonos című, 2020-as sikerregényéből írt és rendezett pszichológiai thrillert. A provokatív könyv egyszerre családi, faji és társadalmi osztályokra jellemző határokat feszegető bírálat és katasztrófatörténet.

Forrás: Netflix

Ilyen világvégét mutat a Netflix

A thrillerben egy fehér és egy fekete pár fut össze váratlan körülmények között: utóbbi kéri előbbiek segítségét, hogy náluk lehessenek egy ideig. Nem igazán tudnak nemet mondani, lévén tőlük bérelték ki egy hétre a luxusnyaralót, hogy csendben kipihenjék a nagyváros zaját. A főbérlők súlyos dolgokról számolnak be: miközben pihengettek, a világ összeomlott körülöttük: se tévé, se internet, se műholdak, se semmi. Visszazuhantak a középkorba. Da vajon lehet bízni a beszámolóban? Mindaz alapján, ami az előzetesben következik: nagyon is. És nagy a baj a világgal, vagy legalábbis az USÁ-val, amit valószínűleg egy nagy kibertámadás kényszerített térdre.

Kb. így nézne ki az igazi világvége, ha mai ismereteink és technikai fejlettségünk szerint történne. Éppen ez tűnik a legijesztőbbnek a Leave the World Behindban. Nyomasztó és izgalmas pokoljárást várunk tőle. Pláne ilyen szereposztással. A filmben Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali, Myha’la Herrold és Kevin Bacon domborít. A Netflix még ősszel megjáratja filmfesztiválokon (nyilván már a jövő évi Oscar-versenyre gondolva), aztán december 8-án mutatja be.

Addig is ilyeneket lehet majd találni a piros streaming szolgáltatón:

Brutál felhozatal: Itt az ÖSSZES NETFLIX film, ami 2023-ban még érkezik a kínálatba

×