Beindult az agyunk a mekis melegen tartós gamer szék láttán, úgyhogy megkerestük a legőrültebb otthon készült konstrukciókat!

2022. 11. 09. – Nemrég osztottuk meg, hogy a McDonald’s még annyi időre se akar elengedni a hamburgerzabálás mellől, amíg játszol: a gyorsétteremlánc promóciós ajándéka jópofa, de lássuk be: tökfelesleges.

Nem úgy az alábbi alkotások, amelyeket a világ minden táján élő gamer testvéreink alkottak, kifejezetten a saját igényeik szerint. A néhány igénytelenül összedobott ostobaságtól a high-tech dizájnokig – itt a hobbibarkácsolásból született top 5 + 1 gamer szék!

5. A füleden ülsz?!

Nincs olyan dolog otthon, ami ha elromlik, ne lenne megjavítható egy kis szigetelőszalaggal. Ránézésre azt sem zárnánk ki, hogy magyar alkotás, de hülyeségért más nemzetek sarjai se mennek a szomszédba. Először azt hittük, hogy hibákat kendőztek el vele, de nem – ez itt kérem egy nagyon átgondolt szerkezet – főleg, ha a füleden ülsz:

A gyakorlati haszna elsőre és másodikra sem látszik. De ha alá nézünk…

… aztán meg mögé…

Ha ezt a hangtechnikát megküldjük egy izmos battle royale alatt, akkor zsigeri élményben lehet részünk. Házibuliban pont itt megpihent haverok ébresztésére kiváló! Tekerd fel a basszust és tárcsázd a mentőket!

4. Vastrón! … Várjunk csak…

Szia Uram! Régi billentyűzetekből tákolt Vastrón-utánzat érdekel?! NEMZETKÖZI KIOSZTÁSÚÚÚ!

Az alkotás üzenete, vagyis az, hogy „mire gondolt a szerző”, teljesen érthető: mint a Trónok harcában a westeros-i királyok, ő is a legyőzöttek szétvert kardjaiból billentyűzetek maradványaiból épített trónt magának. Legfeljebb poénnak jó, mert üljön bele, akinek két anyja van! Vagy QWERTY hátsót akar…

3. Mini Butt-er

Ez a remek kis dizájn egy David Gawthorpe nevű sufnituninger (van ilyen szó, vagy most találtuk fel?) alkotása, és nem vennénk rá mérget, hogy nem egy igazi autó orrát használta fel hozzá.

A klasszikus Mini Cooper motorháza új értelmet nyert a gamer keze alatt, aki nyilván az autóversenyek megszállottja. Annyira kompakt, amennyire csak lehet: az okosan beépített üléspárnák köré beapplikálta a hangszórókat, a sebességváltót, a kormánykonzolt, sőt, a pedálokat is, amelyek egy rendszámtábla alól kihúzható panelen egy sorban elfértek. Pazar. Ennyire össze lehet csukni:

Ezt akár pénzért is csinálhatná – a megosztás alatt érdeklődött is egy gyermek lelkű felnőtt, hogy mennyiért adja.

2. A Stohl András-élmény

Szintén autóversenyző game-ekhez kreált, de már komolyabb szerkezet. Bucival ellentétben inkább ebbe pattanj bele, ha részegen akarsz vezetni – így legalább tutira nem gázolsz el senkit. Vagy ha mégis, azt megérzed, hiszen úgy készült, hogy a játék minden egyes pillanatát átélhesd és megérezd. Már csak egy igazoltató rendőr hiányzik a konstrukcióból:

Amúgy, ha elég precízen kivitelezik (sajnos nem találtuk nyomát, hogy lett-e belőle kereskedelmi termék), akkor vezetéstechnikai szempontból sem utolsó – csak ne egyél előtte.

1. Ki az a Tom Cruise?

Bár az egész konstrukció annyira nevetségesen túlbonyolított, hogy már azért imádni kell, kizártnak tartjuk, hogy mindennek, ami látunk valódi funkciója van. A Top Gun-filmekben sem ültethették volna ennél jobb szimulátorba a színészeket, szóval hatalmas bravúr a készítőnek, aki ezek szerint annyira imádja a vadászrepülő-szimulátorokat, hogy a gamer szék köré épített egy „igazi” pilótafülkét.

Először csak meresztjük a szemünket: mégis mit akart ezzel?! De az igazi varázslat akkor következik be, amikor a VR-szemüveg is felkerül:

+1. 2 in 1 szimulátorőrület

Az első két helyezettünk kombója, hiszen repülőgép- és autószimulátor egyben – csak éppen szédületes tervezéssel és kivitelezéssel. Ha létezik a bútorasztalos szakmának művészi fokozata, ennek a pasasnak kijárna a cím! Ez a precízen szabott-csiszolt-élezett, kerekeken gurítva könnyen áthelyezhető vagy költöztethető faszerkezet egy kisebb dizájner csoda:

 

A rendszerben minden helyet kap, aminek ott kell lennie: a könyöktámaszból kinyúló egérpad-billentyűzet duó, a külön tálcára rögzített joystick (botkormány), a több szinten panelekre rendezett fém pedálsorok, a központi kormánykonzol és persze a bal kézre ráállnak a repülőgép gázkarjai is.

Neked is van hasonló kreálmányod? Praktikusan, vagy viccesen átalakított széked – esetleg köré épített, saját igényed szerinti gaming állomásod?

Ebben a kategóriában egyébként szerintünk ez az év poénja:

LOL: lóvá alakított íróasztallal izgalmasabb a Red Dead Redemption 2 is!

 

×