Tegnap este egy egész tömeg fosztogató jutott be egy Apple boltba, hogy ingyen iPhone 15-öt szerezzenek. Az akció nem volt sikeres.

2023.09.28. – Nem vitatjuk, hogy a nemrég megjelent iPhone 15 hatalmas érdeklődést váltott ki. Arra azonban nem számítottunk, hogy egy tömeg úgy gondolja majd: simán működik, ha kifosztunk egy boltot és ingyen a miénk lehet. Nem várt esemény történ szeptember 27-én, szerda este az egyik Egyesült Államokban működő Apple boltban. Több videó is arról tanúskodik, hogy egy szervezettnek tűnő akció keretében összegyűlő tömeg betört egy Apple boltba, és szépen megpróbálták hazavinni, amit csak tudtak.

A PCFórum beszámolója szerint a fosztogatók elsődleges célja természetesen az legfrissebb iPhone 15 széria megszerzése volt.

Nem voltak túl tájékozottak, hamar megjelent a rendőrség.

Apple biztonság

Bár a fosztogató tömeg előbb utóbb bejutott a boltba, és vitték ami mozdítható, nem végeztek alapos előkészítő munkát. Azt ugyanis nem tudták, hogy az Apple felkészült az ilyen helyzetekre. Amint kiléptek a boltból a lopott iPad és iPhone készülékekkel, azok visítani kezdtek, a képernyőn pedig figyelmeztető üzenet jelent meg, miszerint lopott a készülék.

Nem jártak sikerrel

Nyilván miután az összes készülék beriasztott, a tolvajok megpróbáltak megszabadulni tőlük, szépen eldobták az utcán a telefonokat. Volt, aki narancslével is lelocsolta őket, talán azért, hogy eltűntesse az ujjlenyomatokat. Ki tudja. Természetesen a rendőrök nagyon gyorsan a helyszínre értek, a legtöbb rablót nagyon gyorsan elkapták, letartóztatták.

Természetesen az ügyben további letartóztatások várhatók. A legnagyobb poén, hogy nem ez az üzlet volt az egyetlen célpont. Állítólag egy közeli Foot Locker üzletbe is betörtek. Fontos megemlíteni, hogy az ellopott készülékek közül a rablók egyet sem tudnak majd használni vagy eladni. Az Apple nem csak a telefonokat de már az alkatrészeket is kódolja. Szóval eléggé félresikerült akció volt.

Ezt láttad?

Előzetesen a Netflix – Tomb Raider, Far Cry, Devil May Cry, Castlevania és Scott Pilgrim sorozata

×