Ütős előzeteseken a Netflix hamarosan érkező videojáték-adaptációi, melyek hasonló minőséget ígérnek, mint a nagysikerű Arcane és a Castlevania sorozatok.

2023.09.27. – A Netflix alaposan ráhasalt a videojátékok adaptálására (is), melyek között bizony szép szerivel akadnak olyanok, amiket a komplett gamer társadalom tűkön ülve vár.

Ilyen például a Crystal Dynamics új trilógiája alapján készülő Tomb Raider: The Legend of Lara Croft, ami nem csak a streaming szolgáltató egyik legnagyobb durrantása, hanem a játéksorozat történetében is fontos fordulópont lehet, hiszen többször próbálták meg mozifilmekkel feldolgozni a régész-kalandornő történeteit, de egy erős közepes „mehhnél” többet sosem sikerült kipréselni belőle.

Ezen szeretne most változtatni a Netflix, amely a Drop 01 eseménye során nem csak a Tomb Raider animációs sorozatáról, hanem egy ízben a Far Cry, a Devil May Cry, a Scott Pilgrim, illetve az új Castlevania szériákról is lerántotta a leplet. Pontosabban csak fellibbentette picit, hiszen a démonvadász Dante és az ifjú Lara Croft éppen csak megmutatták magukat egy rövidke ízelítőben, hogy eléggé felcsigázzanak a 2024-es premierre.

A többi viszont már idén – várhatóan és szokásos módon egyben – felkerül a Netflix kínálatába, a

  • Castlevania: Nocturne már szeptember 28-án,
  • Far Cry 3 kiegészítőn alapuló Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix október 19-én
  • Scott Pilgrim: Takes off pedig november 17-én

már nézhető. De a tágabb érdeklődésű geekek még örülhetnek a november 3-án érkező Blue Eye Samurai-nak, illetve a valamikor 2024-ben befutó Masters of the Universe: Revolutionnak is.

Ami viszont a játékadaptációkat illeti, meglepő lehet, de mind közül a Captain Laserhawk tűnik a legérdekesebbnek, legegyedibbnek és legszórakoztatóbbnak, amiben csattanós (felnőtt) viccek, pusztítóan véres és pörgős akciók, illetve a francia Ubisoft legnépszerűbb játékaiból ismerős karakterek is dögivel akadnak – mint például Rayman, az asszasszinok, vagy mint a Beyond Good and Evil hősei: Jade és Pey’j.

Az előzetesek mustráját is velük kezdeném, aztán a többi:

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft:

Devil May Cry:

Scott Pilgrim Takes off

Castlevania: Nocturne első 7 perce:

Blue Eye Samurai:

Masters of the Universe: Revolution – He-Man vs. Scare Glow

Te melyiket várod a legjobban?

De készül még játékadaptáció a Netflix boszorkánykonyhájában:

Legendás játéksorozatból készít animét a Netflix

×