Pár óra és megjelenik az EA Sports FC 24, ami a kanadai cég első önálló futballjátéka lesz. S már a leakerek is előkerültek a barlangjukból…

2023.09.28. – Már csak pár óra és elkezdődik az EA Sports új időszámítása. Pénteken, szeptember 29-én ugyanis hivatalosan is megjelenik az FC 24, ami a kanadai cég első önálló focis játéka lesz. Eddig a FIFA futballszervezettel karöltve adták ki a játékaikat, ám ennek az időszaknak vége, saját lábukra állnak. Ezzel kreatív szabadságot és teret adva maguknak.

Már az alapmechanikák terén is érződik mindez, az FC 24 az első olyan játék, ahol női és férfi focisták is egyszerre lehetnek a pályán. A korábbi évek FIFA-játékaiban már volt lehetőség arra, hogy női válogatottakkal játsszunk, ám őket nem engedte még a Kick Off mód sem a férfiak közelébe. Innentől kezdve viszont már nincsenek megkötések, az Ultimate Team sava-borsa a koedukált keret.

fc 24

Persze nem beszélhetnénk EA Sportsról, ha nem lehetne pénzzel előnyt szerezni. Az Ultimate Team előrendelői már egy hete játszhatnak a teljes játékkal, így ez a megjelenési határidő kissé el van mosva, ám nevezzük ezt csak Early Accessnek. Valószínűleg kapunk is majd egy Day 1 frissítést, na meg egy halom tartalmat a tényleges megjelenés napján.

Az első héten ugyanis „csak” egy exkluzív Nike eseményen vehettek részt az UE előrendelői, na meg a 10 órás próbaidőszakot nyüstölők. Ehhez speciális Nike lapokra volt szükség, s néhány csomagot, na meg némi XP-t lehetett farmolni. Előnynek előny, de olyan őrületesen sok mindenről nem maradtak le azok, akik a Standard megjelenésre várnak.

Jönnek az új, csili-vili lapok

S ha már EA Sports FC 24 hivatalos megjelenés, a leakerek is felébredtek, s máris szállították nekünk az első komolyabb infócsokrot.

Úgy fest, hogy az első igazán nagy eseménye a játéknak a Road to the Knockouts lesz, ami az európai kupaporond csoportkörét helyezi reflektorfény alá. Az így megjelenő lapok fejlődhetnek majd, +1-et akkor, ha kettő meccset nyer a csapat a promó megjelenése után a csoportkörben, valamint még egyet, ha tovább is jutnak az egyeneskieséses szakaszba.

 

Félelmetes nevek kerültek a szűkített keretbe. FUT Donk értesülései szerint olyan nevek kapnak speciális lapot, mint Haaland, Osimhen, Bruno Fernandes, Saka, vagy éppen Openda, vagy Kalulu.

De talán ezek között is a legjobb, hogy Bruno Guimaraes, a Newcastle kiváló brazil középpályása Objective lapot fog kapni. Ez azt jelenti, hogy az egyik legkompetitívebb early game lapot ingyen, pár feladat teljesítésével bárki megszerezheti magának. Nincsen ugyan egyszerű csoportja a Newcastlenek, de nincs kizárva a +2-es fejlődés.

Ezt olvastad már?

Videó: Egy rakás fosztogató csapott le az Apple boltra, de jöttek a rendőrök

×