Azt mondják, minden rendezvény lelke a helyszín.

Azt mondják, minden rendezvény lelke a helyszín. És ez nem véletlen: sokat ronthat az élményen egy rosszul megválasztott terem. Most arra vállalkozunk, hogy megkönnyítsük a döntést, ugyanis bemutatunk nyolc európai konferenciaközpontot, amelyek a legjobb rendezvényhelyszínek közé tartoznak, így számtalan típusú eseménynek biztosíthatnak tökéletes hátteret.

1. Hungexpo, Magyarország

A legjobb konferenciaközpontok közül elsőnek a magyarországi Hungexpót érdemes megemlíteni – ezt 2020-ban Európa Legjobb Konferenciaterme-díjra is jelölték. A Budapesten található kongresszusi és konferenciaközpont 2021-ben teljesen megújult, immáron európai színvonalon nyolc helyszínen tudja fogadni a rendezvényeket. A legnagyobb pavilonja 19.528 négyzetméter alapterületen akár 12.000 fő befogadására is alkalmas.

A Hungexpóban kiállításokat, konferenciákat, nagy létszámú eseményeket szerveznek, sőt filmforgatásra alkalmas helyszínt is kialakítottak. Fontos számukra a fenntarthatóság, így a hulladék újrahasznosítása, a kerékpár vagy tömegközlekedés használata, a biológiailag lebomló csomagolás és evőeszközök biztosítása is a szolgáltatásaik közé tartozik.

2. Konferenciaközpont Dublin, Írország (The Convention Centre Dublin)

A dublini konferenciaközpont a város szívében található, könnyen megközelíthető helyen. A legnagyobb terme több mint 2000 főt tud befogadni. Mindenre kiterjedő szolgáltatást nyújtanak a szervezéstől kezdve a lebonyolításig. Ügyfeleik elégedettsége 94% fölötti! Bármilyen eseményt megszerveznek, legyen az nemzetközi kongresszus, üzleti találkozó, bankett, díjátadó vagy kiállítás.

2021-ben elnyerték az Egészséges Helyszín díjat (Healthy Venue Award) az Elhízástudományi Világszövetségtől (World Obesity Federation), mivel eseményeiken kizárólag egészséges ételeket szolgálnak fel. A catering mellett segítenek abban is, hogy a programokat minél egészségtudatosabbá szervezhessük.

3. Ausztria Központ, Bécs (Austria Centre Vienna)

Bécs az egyik legnépszerűbb város, ha konferenciákról van szó. A bécsi konferenciaközpont kortárs építészeti remekműve 20.000 embert képes befogadni, és 22.000 négyzetméteres kiállítótérrel rendelkezik. A helyszín könnyedén megközelíthető. 24 oktatóterem és 180 konferenciaterem közül válogathatunk, melyek mindegyike a legmodernebb technikával felszerelt. 2016-ban elnyerte az INCON Digitális Infrastruktúra díját.

4. Milánói Kongresszusi Központ, Olaszország (Milano Congressi, MiCo)

Az európai konferenciaközpontok közül az egyik legnagyobb a milánói. Tervezője Mario Bellini, akinek munkái többek között a new yorki Modern Művészet Múzeumban is megtalálhatók. Több mint 50.000 négyzetméteres tér áll rendelkezésünkre, ha kiállítást szerveznénk, de a szervezők bármilyen rendezvényt megterveznek igény szerint. A kongresszusokon, konferenciákon kívül gálákat, sajtókonferenciákat, termékbemutatókat és koncerteket is szerveznek.

A Központ – a dublinihoz hasonlóan – megkapta az Egészséges Helyszín címet. Külön teremben (wellness lounge) van lehetőség sportolni, és ez a rendezvények teljes ideje alatt elérhető a vendégek számára. Emellett kiemelten ügyelnek az egészséges hozzávalókra az ételek készítésekor. A catering során azt is figyelembe veszik, ha valakinek ételallergiája, -intoleranciája van.

5. Európai Kongresszusi Központ, Luxemburg (The European Convention Center Luxembourg)

A luxemburgi konferenciaközpont főleg az európai uniós elnökséggel kapcsolatos találkozók, rendezvények helyszíneként szolgál, azonban az ezen kívüli időszakokban vállalati konferenciáknak, egyesületi konferenciáknak, a Filharmónia Teremben pedig zenei rendezvényeknek ad teret. A teljes kapacitását kihasználva 2700 fő befogadására alkalmas.

6. Darmstadtium, Darmstadt – Frankfurt, Németország

A Darmstadtium konferenciaközpont a frankfurti reptértől csupán 20 percre található, csupa üveg épület, amely állandóan fürdik a napsütésben. Futurisztikus építészetével nem tartozik a tipikus helyszínek közé. 1400 főt tud befogadni.

Az INCON Digitális Infrastruktúra díj abszolút győztese, és olyan Wifi-sebességgel tud szolgálni, amellyel más konferenciaközpont nem! Nemzetközi konferenciák, kongresszusok, termékbemutatók, megbeszélések és kereskedelmi vásárok, kiállítások tökéletes helyszíne. Darmstadt a tudomány és a digitalizáció városa, így a Darmstadtiumban is főleg ezekben a témákban szerveznek rendezvényeket.

7. Nemzetközi Kongresszusi Központ, Barcelona, Spanyolország (Centre Convencions Internacional Barcelona)

Egy katalán építész, Josep Lluís Mateo tervezte ezt a nagyszerű, multifunkcionális épületet. Egy nagy kiállítótérrel és bankett-teremmel rendelkezik. 100.000 négyzetméteren 15.000 embert tud fogadni. Kongresszusok, konferenciák és koncertek nagyszerű helyszíne, amely csodálatos kilátást nyújt a tengerre.

8. Manchester Központ, Nagy-Britannia (Manchester Central)

A rendezvényhelyszín a város központjában található, egy késő 19. századi vasútállomás újragondolásaként építették. A központ mindenféle esemény megrendezésére alkalmas: konferenciák, találkozók, tréningek és expók. Kisebb-nagyobb rendezvények számára is tökéletes megoldás! Érdekessége az Auditórium, ahonnan élő közvetítéseket is lehet adni. 1800 négyzetméteren tud kiállításokat szervezni, emellett rendelkezik egy 1200 fő befogadására alkalmas csarnokkal is.

Programot keresel?

Az általunk bemutatott nyolc konferenciaközpont mindegyike számos esemény megrendezésére alkalmas, és még építészeti szempontból is jelentősek. Egy kirándulás alkalmával érdemes megtekinteni őket, ha pedig programot is keresünk, akkor a honlapjaikon minden információt megtalálhatunk.

×