Ezúttal is egy csokorba szedtük azokat a kiváló szórakozással kecsegtető játékokat, melyekre teljesen ingyen vethetjük bele magunkat a Steamen.

2023.09.24. – Aki napi rendszerességgel nyálazza át a Leet Magazin online hasábjait, vagy legalább vasárnaponként velünk szokott tartani, annak nem túl nagy meglepetés a heti rendszerességgel visszatérő ingyen Steam-játékos gyűjtésünk.

Ebben a sorozatban azokat a játékokat szoktuk kiemelni, melyeket az alkotóik ingyen és bérmentve kínálnak a játékosoknak, remélve, hogy jó szórakozást nyújtanak majd azoknak, akik rájuk találnak. A nem leplezett célunk ezekkel a cikkekkel, hogy nagyobb közönséghez eljuttassuk ezen alkotásokat, melyek sokszor teljesen elsikkadnak a nagyobb marketingbüdzséből gazdálkodó címek árnyékában.

Természetesen és szigorúan kizárólag azokat a játékokat ajánljuk, melyek valóban megérik az osztatlan figyelmet, illetve a rászánt drága időt – íme 16 újabb közülük:

  • Rainbow – egy eléggé minimalista, régies puzzle kalandjáték, amiben egy érdekes monokróm világot kell felfedezni
  • Steampunk Jigsaw Puzzle – ahogyan a címe sejtetni engedi, ez egy hagyományos, nem túl összetett kirakósjáték, amiben mindenféle steampunk képeket illesztgethetünk össze. Nagyon meditatív.
  • AploVVare Collection – a sztori szerint a főhősünk megtalálja a régi, gyerekkori játékkonzolját, majd azt leporolva nekiáll az emlékek felidézésének.
  • Glitchers: Hack’em Up – egy egészen idióta, végtelenül vicces, nyomokban Kalandra Felt tartaémazó meseszerű beat’em up, amiben mindenféle mágikus lényt kell összevernünk.

Glitchers: Hack’em Up

  • MONOTONIA: First Contact – ez alapvetően a MONOTONIA prológusa, amiben a fő játék eseményeinek előzményét ismerhetjük meg – ingyen. A lényeg a túlélés, ami a folyton ismétlődő feladatok miatt sokkal embert próbálóbb, mint elsőre gondolnánk.
  • Franzen – ez a körökre osztott RPG egy valódi időutazás egyenesen a NES és a SNES fénykorába, amikor éltünk-haltunk az ilyesféle szerepjátékokért – kiváltképp a Final Fantasy-ért.
  • We Were Here Expeditions: The FriendShip – a We Were Here-sorozat az egyik legérdekesebb kooperatív játék a palettán, aminek önálló kiegészítője a barátságra fókuszál. Ahhoz viszont, hogy a végére érjünk, tényleg nagyon jól össze kell dolgoznunk a partnerünkkel, máskülönben sosem fogjuk tudni megoldani a fejtörőket. A végére pedig még jobban összekovácsolódhatunk, mint amikor nekiültünk.
  • Soul of War: Legions – ez a korai hozzáférésű játék igen változatos stratégiai ütközetekre invitálja azokat a játékosokat, akik szeretnek elmélyülni a hadseregek menedzselésében. A fejlesztők szerint sosem lesz ugyanolyan harcokban részünk, mivel a kártyajátékos hibrid játékmenet lehetséges kombináció százait rejti.

We Were Here Expeditions: The FriendShip

  • Banter – egy VR metaverzum-szerű teljesen nyitott szimuláció, amiben mindenféle érdekes, idióta és szuperszórakoztató dolgot csinálhatunk a többi játékossal.
  • CIPHER-8 – ha szereted a számokat és a rejtvényeket, akkor a CHIPER a te játékod lesz. A feladványokat a számok segítéségével kell megoldanunk, amihez a teljesen véletlenszerűen kiválasztott szuperképességünket hívhatjuk segítségül.
  • ST World – bár ez a játék, vagy inkább keretprogram még csak korai hozzáférésben leledzik, elég érdekes módon, mesterséges intelligenciával próbálja megreformálni a Minecraft-féle világépítős mókázást. Remek grafika, közel végtelen lehetőségek, egyre bővülő eszköztár és funkciók várják az alkotni vágyókat.
  • Warhaven – egy bitang látványos, brutális középkori csatározásokat felelevenítő PvP akciójáték. Kicsit mint a For Honor, de egyszerűbb harcrendszerrel, illetve sokkal kaotikusabb és gyorsabb harcokkal. Bár még ez is csak korai hozzáférésű, már most van benne annyi tartalom és játékmód, hogy egy ideig biztosan ne unjunk rá.

Warhaven

  • sun-rise.exe – egy nagyon bizarr látványvilágú 2D-s platformer, aminek a végére érve egészen biztosan sokat fogod vakargászni a kobakod. De tényleg, mi ez???
  • Time Survivors: Chapter 0 – ez egy szégyentelen Vampire Survivors-klón, ami egyetlen másodpercig sem titkolja az eredetét. A látvány, a harc és a képességek láttán nagyon erős  a deja vu, ugyanakkor a régen élt nagyokkal egész vicces és szórakoztató a játék. Érdemes kipróbálni, ha bírod a bullet hellt, vagy imádod a Vampire Survivorst.
  • IronWolf: Free Non-VR Edition – egy ezidáig kizárólag VR-platformon elérhető tengeralattjáró szimulátor, amiben a végtelen óceánban/on kell ellenségekre vadásznunk. De érdemes ám vigyázni, nehogy pont mi váljunk prédává.
  • Sect-Machina – meglepő lehet, de ez a meglepően stílusos metroidvania egy egyetemi vizsgamunka, amit most teljesen ingyen adnak mindenkinek, aki szereti a műfajt. A szetting egészen egyedi, legalábbis eddig nem láttunk hasonlót: egy pillangóval kell kalandoznunk egy cyberpunkos bogárvilágban.

IronWolf

Mindeközben ezekről sem érdemes lemaradni:

50!!! Ismétlem: 50 istenkirály retro játék lehet teljesen INGYEN a tiéd

×