Tech/Tudomány

Bekerült a gépbe az i9-13900K processzor, csak a chip hiányzott belőle

2023.09.22. – Azt mindenki jól tudja, hogy a csalások mostanában igen elterjedtek a hardverpiacon is, különösen a távol-keleti országokban. Mi is rendszeresen beszámoltunk már olyan esetekről, amikor csempészek hamis termékekkel próbálták átverni a vevőket. így mindenkinek azt tanácsoljunk, hogy ne vegyen kétes forrásból, applikációból PC-s hardvereket, legyen az videokártya vagy processzor.

Természetesen a csalók egyre jobb módszerekkel próbálkoznak, tehát nagyon nehéz kiszűrni, hogy mi igazi és mi nem. Így járt egy gamer is nemrég, aki büszkén helyezte be a frissen vásárolt Intel Core i9-13900K processzort a gépbe. Sajnos azonban bárhogy is próbálkozott, nem indult el a kicsike.

Nem volt benne chip

Mint kiderült, a termék nem egy hamis processzor volt, mondjuk kisebb teljesítménnyel, mint az eredeti, hanem egész egyszerűen nem volt benne chip. A lényeg hiányzott belőle, maga a burkolat viszont megvolt. Erről egyébként egy kínai oldal számolt be az X-en, ami állítólag a Redditen találta a sztorit, bár nem linkelte.

Kamu processzor

Persze nem lepődünk meg az olyan csalásokon, amikor valaki a megrendelt termék helyett mondjuk egy sampont vagy egy darab követ kap. Mostanában azonban kívül-belül igazinak látszó termékeket is küldenek a csalók. Nemrég például még szoftveresen is nehéz volt kiszúrni egy hamis kínai Sasmung SSD-t. Visszatérve a fenti sztorihoz, a processzor alapos vizsgálata után kiderült, hogy a burkolat alatt nincs semmi, csak egy fekete szilikon – írja a PCFórum.

Az azonban egyelőre vita részét képezi, hogy a chip nélküli processzort honnan szerezte. A pórul járt vevő ugyanis állítása szerint Best Buy-ból rendelte, ami egyébként megbízható boltláncként ismert. Két dolog lehetséges. Vagy nem tőlük vette valójában, vagy maga a Best Buy is tudtán kívül csalás áldozata lett. Néha előfordul ugyanis, hogy egy-egy vevő visszaküldi a megunt vagy direkt megrongált terméket a vásárlás után nem sokkal. Ha a bolt nem figyel oda, hibás vagy hiányos termékek is visszakerülhetnek hozzájuk, amiket előszeretettel eladnak új vevőknek.

Egyelőre az sem tiszta, hogy miért érte meg kivenni a processzor-chipet, ami könnyen megsérülhet a burkolat nélkül. Szerinted?

Ezt láttad?

 

DV

Korábbi cikkek

899 forintért 8 játék között egy legendás RPG-t is berámolhatsz

Bódi Dániel 2024.02.02. - Érdemes most már megtanulni, hogy a magyar előfizetők különösen jól járnak…

4 óra telt el azóta...

Ennyire beteg és furcsa horrorjáték 10 évente, ha megjelenik

Bódi Dániel 2024.02.02. - Bár magyar fordításban sosem jelent meg John W. Campbell Jr. 'Who…

8 óra telt el azóta...

Ez jól kezdődik: baj van a Galaxy S24 kijelzőjével – a Samsung is elismerte

Gábor János 2024.02.02. - Elég hamar kiderült egy zavaró, de nem megoldhatatlan probléma a Samsung…

10 óra telt el azóta...

A TOTY Messi-fiaskóval kinyírta az FC 24-et az EA Sports

2024.02.02. - Tavaly azt hittük, hogy a Hero csomagnál nem fog már nagyobbat hibázni az…

10 óra telt el azóta...

Brutális lesz a Netflix éve: Ez a 93 (!!!) sorozat már biztosan érkezik idén

A Netflix 2024-ben sem lazsál: legalább 93 olyan okot ad rá, miért érdemes előfizetni a…

10 óra telt el azóta...

Season 2-től teljes squadokat is megéri majd legyőzni Warzone-ban

2024.02.02. - A Warzone fejlesztői időről időre új dolgokkal, mechanikákkal dobják fel a meccseket. A…

10 óra telt el azóta...