Az Nvidia ismét felkészült egy nagy cím érkezésére. Az előző verziók némi FPS növekedést is hoztak, így elkerülhetetlen a frissítés.

2023.09.21. – Februárt és márciust bizony jól megszenvedték a videokártyák gyártói. Mind AMD, mind pedig Nvidia oldalról komoly problémákba futhattak bele a játékosok. Jobb esetekben csak a kisajtolt képkockák száma csökkent, de szélsőséges esetben az sem volt ritka, hogy egy újratelepítés oldotta csak meg a problémát. A hibákon kívül azért vannak kiemelendő dolgok is. Az AMD az FPS számokon javított, több címben is mérhető gyarapodásról számoltak be a felhasználók. Nvidia oldalról pedig az RTX Video Super Resolution debütált. Először csak böngészőben találkozhattuk a videók felskálázásával, ám a május elején már a népszerű VLC videólejátszóhoz is megérkezett a frissítés.

Nvidia - Cyberpunk

Csütörtökön új Nvidia driver érkezett, nézzük is, hogy miért érdemes feltelepítenünk!

Az Nvidia nem pihen

Az Nvidia a többieket megelőzve, már augusztus végén kiadta a Starfield Game Ready támogatását, megelőzve ezzel az Intel és AMD illesztőprogramjait is. Ennek ellenére a játék egyértelműen az AMD videokártyáit támogatja, erről a DLSS és XeSS hiánya is árulkodik. A DLSS támogatás úton van a fejlesztők elmondása szerint, az elmúlt időszakban pedig DLSS nélkül is sikerült hozni pár képkockát a játékban. Ezúttal ismételten egy igazi nagyágyún van a sor, a Cyberpunk 2077 rajongók örülhetnek a DLSS 3.5 támogatásnak. A alábbi játékokhoz érkezett még DLSS és Reflex támogatás:

  • Warhaven
  • Witchfire
  • Party Animals

Ezen kívül az alábbiakra számíthatunk még:

  • Az RTX 40 és 30 tulajdonosok 5-10%-os FPS növekedést tapasztalhatnak Starfieldben, azok is, akik valamiért az augusztus végi, 537.13-as driveren ragadtak. A cég egy különleges, OTA formában adta ki a frissítést, nem konkrétan a driver része, a háttérben frissíti ezt a rendszer. Fontos megemlíteni, hogy csak az 537.13-as, 537.34-es és a  bejegyzésben szereplő 537.42-es driver kapják meg ezt, így mindig érdemes lehet azért frissíteni az illesztőprogramot is.
  • A fenti DLSS támogatások mellett az Octane Render szoftverrel kapcsolatos hibákat is kijavította a cég

A legfrissebb, 537.42-es számot viselő drivert az >alábbi< linkre kattintva töltheted le az Nvidia hivatalos szerveréről.

Ne maradj ki! – Cyberpunk 2077-es videokártyát nyerhetsz az Nvidiától

×