A Valve nagy eséllyel jövő héten elstartoltatja a Counter-Strike legújabb korszakát. Az biztos, hogy kozmetikai tartalmak nélkül sem maradunk.

2023.09.21. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a Counter-Strike Global Offensive Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még nem is sejtették, hogy micsoda lavinát indítottak el. A Steam raktárrendszerét segítségül hívva a játékosok nyithatnak, vehetnek, vagy épp cserélhetnek különféle fegyver, kés, kesztyű vagy épp ügynök skineket. Ezek értékét nagyrészt a közösség határozza meg, hiszen a nem annyira jól kinéző skineket vagy a kevesebbszer használt fegyvereken helyet kapó textúrákat egyértelműen olcsóbban szerezhetjük be.

Fontos kiemelni azonban, hogy nem csak az értéket határozza meg a közösség. A skinek jelentős része ládákban érkezik, melyeket in-game drop formájában vagy Operation esetében például kiváltással szerezhetnek meg a játékosok. A Steam Workshopnak köszönhetően az alkotók feltölthetik a saját terveiket, melyekből válogatnak a Valve munkatársai. Ez igazi win-win szituáció mindkét félnek. A Valve-nak nem kell törődnie a skingyártással, miközben a bekerült Counter-Strike 2 skinek alkotói akár dollármilliókat is kereshetnek. A potenciális bekerülés lehetősége ráadásul motivációként is hat a játékosokra, több ezer skint találhatunk a felületen.

Mikor érkezhet a következő Counter-Strike láda? A közösség már készen áll

A fenti tweetből kiderülhet, hogy 224 napja nem volt már új Counter-Strike láda. Legutóbb a Revolution érkezett meg, arra is 223 napot kellett várni. Érthető módon a Counter-Strike 2 a prioritás most a fejlesztőknél, ám hatalmas esélyt látnak arra a közösség szakértői, hogy akár jövő héten, akár az elkövetkezendő pár hétben biztosan érkezzen láda. Az alkotók már több, direkt Source 2 motorra szabott skint is publikáltak a Workshopba. Ilyen téren sem kell tehát aggódni, igazán ütős lehet már az első ládikó is, a közösség tényleg mindenre felkészült. Most már csak azt kell megtudnunk, hogy mit hoz a jövő szerda.

×