18 perc játékmenetet láthatunk egy Kínában játszódó akció-RPG-ből, amit talán az Assassin’s Creedhez vagy a Ghost of Tsushimához tudunk hasonlítani.

2023.09.21. – Úgy tűnik, hogy az olyan ázsiai világra, mitológiára és harcművészetre épülő játékok, mint a Ghost of Tsushima vagy a Nioh, eléggé bepörgették a témát. Az elmúlt években sorra jelentették be a szebbnél szebb kelet-ázsiai tematikára épülő játékokat. Ezek közül a legjobban várt talán az idei Gamescomon is bemutatott Black Myth: Wukong, vagy a tavaly bejelentett Where Winds Meet.

Utóbbiból most érkezett 18 perc gameplay az IGN jóvoltából.

A Where Winds Meet egy olyan akció-szerepjáték lesz, ami mintha az Assassin’s Creed és a Ghost of Tsushima szerelemgyereke lenne. A kínai Everstone Studios nyílt világú játéka nemrég a jelenleg zajló Tokyo Game Show-n is felbukkant. Az IGN így hozott is belőle egy 18 perces videót. Kötelező annak, aki szereti az ázsiai stílust és világokat.

A Where Winds Meet azonban a gameplay alapján előszeretettel merít sok ismert játékból, ami még vonzóbbá teszi. Kicsit olyan, mintha a legjobb souls-like játékok élednének újjá a Ghost of Tsushima lenyűgöző világában, csak éppen Kínában. Természetesen ehhez méltón, ahogy azt például a Dynasty Warriors vagy a Nioh esetében is láttuk, természetfeletti képességekkel és lényekkel megspékelve.

Akció és souls-like?

A Where Winds Meet bár tehát inkább az akció-kaland RPG kategóriába sorolható, az Elden Ring és a Wo Long: Fallen Dynasty kedvelőinek is érdemes rá figyelni. Bár ez lesz az indie Everstone Studios első játéka, a cím több olyan jellemzővel, funkcióval lesz tele, ami jellemzően a FromSoftware és a Team Ninja nyílt világú játékaira jellemző. Persze lesznek benne olyan mechanikák, amik megkülönböztetik a többi hasonló címtől, új szintre helyezve a souls-like műfajban.

Az Elden Ringhez hasonlóan a Where Winds Meet is egy hatalmas nyílt világot kínál, amit a játékosok felfedezhetnek, az út során pedig küldetések várnak rájuk. A harci alapvetően gyors, összetett és ritmusos. Első pillantásra a Where Winds Meet egy újabb akció-RPG-nek tűnhet, de ha kicsit mélyebbre merülünk, egy innovatív, egyedi játékot találunk, ami még túlélő- és MMORPG-elemeket is tartogat.

Bizonyára ezt így elképzelni is nehéz egyszerre, így kíváncsiak vagyunk, milyen lesz a megvalósítás. A játék egyelőre úgy tűnik, hogy csak PC-re érkezik. Sajnos egyelőre sem konzolos kiadásról, sem a megjelenési dátumról nincs hír.

Ezt láttad?

Hiába a Starfield, Xboxból egyre kevesebb, PS5-ből egyre több fogy

×