Hamarosan megjelenik az EA Sports FC24, s már van olyan tartalomgyártó, aki milliókat költött a játék startjára. Így biztosan nehéz lesz csapatot építeni…

2023.09.18. – Szeptember végén végre megjelenik az EA Sports FC24, ami a kiadó története során ez első olyan focis sportjáték lesz, ami nem a „FIFA” név ernyője alatt kerül értékesítésre. A kanadaiak szakítottak a futball szervezet óriással, hogy tiszta lappal, na meg kreatív szabadsággal folytathassák munkát.

Az előkészületek jól alakulnak, már vagy egy hónapja bővebb körökben is tesztelhető volt a játék egy bétaidőszak kerete közt. A visszajelzések egészen pozitívak, de ugye ez többnyire tendenciának volt tekinthető az elmúlt években is. Ilyenkor mindig lassabb, taktikusabb a játék, a felhasználók elhiszik, hogy igazi szimulátorcsemegét kaptak, aztán a promók az egekbe buffolják a játékosokat és lehet megint darálni a sprintet.

fc24

Ami biztosan nem változik, hogy most is az Ultimate Team lesz a szíve az egész FC24-nek, elvégre ennek a módozatnak a mikrotranzakcióiból nyeri ki a legtöbb bevételt az EA Sports. Lehet tehát majd megint több tízezer forintokat költeni csomagokra, annak a reményében, hogy nyitunk valami igazán erőset. Ez van, akinek bejön, de a legtöbb ember hasra esik, pontosan ugyan olyan ez, mintha kaszinóznánk.

Ha valakinek temérdek pénze van, vagy olyan szponzori támogatást kapnak, mint a streamerek, csak úgy önthetik bele a pénzt a játékba és ez idővel meg is térül. A mezei embernek viszont marad a grind és az ima.

Apropó temérdek pénz és szponzori támogatás

Danny Aarons a FIFA-közösség (immáron FC-közösség) egyik legnézettebb tartalomgyártója. Sajátos, őszinte stílusával a brit srác az elmúlt években félelmetes gyorsasággal tört a csúcsra. Ez pedig olyan jól sikerült, hogy már a legnagyobb álmát is sikerült beteljesítenie.

Épp ezért, valószínűleg neki nem kell attól tartania, hogy kiszárad a kassza. A szponzoraitól bőven kap annyit, hogy egy évre elég tartalmat tudjon kitolni a játékból. Ezt mit sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy már most több millió forintot tolt bele az FC24-be, holott még csak meg sem jelent.

Az EA Sports játékai esetében megvan az a lehetőség, hogy a megvásárolt prémium valutát a régi játékból átmentsük az újba. A FIFA-játékok esetében ezek voltak a FIFA Pointok.

Nos, mivel a WebAppban nem nagyon lehet stabilan vásárolni ezeket a prémium valutákat, jobb, ha az ember előre feltölti a tartalékokat. Danny Aarons Twitteren (na jó, X-en…) osztotta meg követőivel, hogy már készen is áll az új játék megjelenésére.

 

Összesen majd’ 15 millió forint értékben töltött fel FIFA Pointot a FIFA 23-ba, hogy ezt majd áthozza az új, FC24-be a hét második felében.

Ennyi pontból szinte biztos, hogy meglesz a teljes lapkészlet már az első napon, csak győzze idővel a nyitogatást!

Ezt olvastad már?

Egy bug miatt végtelen és ingyen loot vár a Starfield egyik sárfoltjában

×