Biztosan sokan álmodoznak arról, hogy tartalomgyártóként keresik majd meg a kenyérrevalót az életükben.

Biztosan sokan álmodoznak arról, hogy tartalomgyártóként keresik majd meg a kenyérrevalót az életükben. Azonban minél több idő telik el, annál telítettebb lesz a szakma, ez pedig megnehezíti a berobbanást. Ma már szinte bárki elkezdhet videózni, akinek minimum középkategóriás gépe, valamint audiovizuális felszerelése van. Sőt lassan már az lesz a legnehezebb az egészben, hogy valaki kiválassza magának a célplatformot, hiszen abból is van legalább vagy 4-5.

Valószínűleg bajban lenne PewDiePie, ha ma akarná elkezdeni a karrierjét… Ahhoz, hogy valaki sikeres és stabilan jó számokat felmutató csatornát vezethessen, elengedhetetlen a kitartás, a türelem, na meg a végeláthatatlan kreativitás. Ez hatványozottan igaz a FIFA (hamarosan FC24) tartalomgyártókra, akiknek úgy kell szerethető streameket, vagy videókat kitolni a netre, hogy maga a játék nem valami változatos. Itt nem lehet minden meccsen más karakterrel játszani, mint a LoL-ban, vagy más fegyverekkel menetelni, mint a Warzone-ban, vagy Fortnite-ban. Játékosokat lehet cserélni, de mind tudjuk, hogy akinek nem áll rendelkezésére egy halom FIFA Point, vagy Coin, azért ez nem minden esetben opció.

 

Danny Aarons pár évvel ezelőtt bukkant fel a Youtubeon és a Twitchen, mint fiatal feltörekvő FIFA tartalomgyártó. Tinédzser létére sikerült szem előtt maradnia, s évről évre fejleszteni a műsorait. Ma már a világ egyik legismertebb és legnézettebb videósa a virtuális focit kedvelők kategóriájában, hála a stílusos, mémekkel teletűzdelt videóinak és kellemesen szórakoztató önkritikájának.

A mai nap Twitteren elárulta a rajongóinak, hogy sikerült beteljesítenie legnagyobb álmát. Amikor anno elkezdett videózni, azt remélte, hogy egyszer lesz olyan sikeres, hogy meg tudjon keresni annyi pénzt, hogy az egyébként egész életét végigrobotoló édesapját „nyugdíjba tudja küldeni”, s ne kelljen neki többet dolgoznia.

Danny elmondása szerint karrierje mára arra a szintre jutott, hogy megtehette mindezt, ha meg tudja tartani a töretlen sikerét, a családjának már nem kell többet dolgoznia.

Természetesen nem hagyta ki a köszönetnyilvánítást sem, hiszen mindez nem jöhetett volna létre a rajongók és nézők nélkül.

Le a kalappal, szép gesztus, megérdemelte!

Kutatás bizonyítja, hogy a videojáték-történetek már jobbak, mint a filmek – Szerinted?

×