Ha ezidáig az ára rettentett el, akkor jó hír, hogy a Steam születésnapi bulija alkalmából a Steam Deck most több tízezer forinttal lett olcsóbb.

2023.09.17. – A Valve eléggé meglepte a közönséget, mikor a legnagyobb semmiből bemutatta, majd néhány hónapra rá piacra is dobta a kézikonzol-PC hibrid Steam Decket. Az SD váratlan megjelenése pedig kifejezetten serkentően hatott a handheld-szcénára, hisz ezután egyre-másra jelentek meg a nagyobb gyártók saját eszközei, mint például a ROG Ally, de az olyan kínai alternatívák is fokozatot váltottak, mint amilyen az Ayaneo, hamarosan pedig a Lenovo is előrukkol a saját kütyüjével.

A lényeg, hogy egyre kiélezettebb a verseny a hordozható játékgépek szegmensében, amely bár nem olyan terjedelmes, mint az otthoni eszközöké, de éppen ezért jobban is meg kell harcolniuk a játékosok/vásárlók kegyeiért. Az ilyen versengésnek pedig mindenképpen örülni kell, legalábbis nekünk játékosoknak mindenképp, hisz a legnagyobb hasznot épp mi húzzuk mindezzel.

A Steam Deck például az egyre erősebb riválisok megjelenésével már többször tartott kisebb-nagyobb leárazásokat, melyek keretében a szokásosnál nem kicsit kedvezőbben rámolhattuk be a számunkra szimpatikus darabot. Most az árleszállításra egy remek apropót szolgáltatott a Steam 20. születésnapi ünnepsége, amelyben mindenféle játék-, és mint kiderült Steam Deck-akciókkal kedveskedik a bulizóknak.

Bár a leárazás mértéke nem tűnik soknak: 15-20%, forintba átmatekozva egy több tízezer forint kedvezményt jelent attól függően, hogy melyik kiszerelést választjuk.

A Steam Deck legolcsóbb és a középre pozicionált verziója 15%-kal, míg a legdrágább és legjobb 20%-kal lett olcsóbb, vagyis a legteljesebb felszereltségűn spórolhatjuk a legtöbbet:

  • a 64 GB tárhellyel rendelkező Steam Deck így 419€ ~ 160.700 ft helyett: 377,1€-ba ~ 144.600 forintba kerül
  • a 256 GB-os gyorsabb SSD-vel felszerelt Deck 549€ ~ 210.600 ft helyett: 466,65€-ba ~ 179.000 forintba kerül
  • míg az 512 GB-os darab 679€ ~ 260.500 ft helyett: 543,2€-ba ~ 208.000 forintba kerül.

Specifikációikban, úgy alapvető képességeikben egyik gép sem tér el egymástól, a különbség a háttértárban, illetve a Steam Deck mellé csomagolt extra kiegészítőkben érhető tetten. A Valve játékgépét kifejezetten PC-s játékokhoz tervezték, ami azt jelenti, hogy nagyobb képernyőre csatlakoztatva, egérrel és billentyűzettel is játszhatunk rajtuk, nem csak a kézben tartva.

Ehhez azonban szükségünk lesz egy dokkolóra, amit külön kell beszereznünk, ha így is szeretnénk használni. Ezt most szintén kedvezőbb áron, 100 euró/38.000 forint helyett 80 euróért, azaz 30.000 forintért vesztegetik – ezen az oldalon lehet hosszasan lamentálni fölötte (amúgy elég hasznos cucc, TV-re is rá lehet ám kötni, a Bluetooth-kontrollereket pedig támogatja a Deck).

Szóval, ha eddig az ára miatt nem ruháztál be egy Steam Deckre, akkor itt a remek alkalom, hogy áron alul, – az 512-es gépet több mint 50.000 forinttal olcsóbban vedd meg. De érdemes lesz gyorsan eldönteni, hiszen hamarosan véget ér a szülinapi ünnepség.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Tucatjaival tűnhetnek el a kedvenc játékaink a Unity-botrány miatt

×