Úgy tűnik, hogy az anime-rajongók tetszését nem nyerte el az új Dragon Ball koncepció, de Son Gokuék miatt azért sokan megnéznék.

2022. 10. 02. – Kétségtelen, hogy a világ egyik, ha épp nem a legismertebb anime-sorozata még ma is a Dragon Ball, ami nagy szó, hiszen több mint 30 éves múltra tekint vissza. A sorozat valószínűleg egy ideig még folytatódik a Superrel megkezdett szálon, sőt nemrég egy újabb mozifilmet is megélt. Éppen ezért a japán alkotás népszerűségére sokan szeretnének felülni – még akár az is előfordulhat, hogy a Disney+ is.

De nyugi, szerencsére nem készül Disney-sorozat a Dragon Ball alapján.

Legalábbis egyelőre. Az egyetlen görgetéssel feljebb látható kép ugyanis csak egy koncepció, amit a Dragon Ball Exclusives facebook-oldal osztott meg. Az alkotó tulajdonképpen azt prezentálja, hogy nagyjából milyen animációs sorozatot készítene a Disney, ha netalántán úgy alakulna, hogy feldolgozza az eredeti japán művet.

Mint írtam, nincs szó arról, hogy ez valaha is megtörténne, a koncepció azonban eléggé megmozgatta az emberek fantáziáját. Egyetlen nap leforgása alatt több mint 21 ezer hozzászólás érkezett alá, a legtöbben pedig azt írták, hogy nem különösen örülnének egy ilyen „gyerekes 3D-animációs feldolgozásnak„. Volt, aki azt írta, bár neki sem tetszene, az összes részt megnézné, de csak és kizárólag azért, mert Dragon Ball.

Sokan egyébként attól is tartanak, hogy ha valaha lenne is ilyen sorozat, akkor az eredeti történetet elrontaná az a sok kötelező klisé, amit a film- és sorozatgyárosok mostanában beleszuszakolnak a sorozatokba.

A Dragon Ball Exclusives egyébként számtalan koncepciót készít, többek között arról, hogy hogyan nézne ki Samuel L. Jackson Piccolóként.

Te örülnél egy ilyen Dragon Ball sorozatnak?

Ezt is érdemes elolvasnod:

Tudod-e, mit jelent a Z a Dragon Ball Z-ben? – Nem, nem Zed-et

 

×