Egy kis csipkelődés sosem árt, a OnePlus nem az első gyártó aki beszólt az Apple-nek. Az iPhone 15 adott erre remek alapot.

2023.09.16. – Az Apple kedden mutatta be a legújabb telefonjait. Az iPhone 15 széria ezúttal is négy új variánssal gazdagodott. A „sima” változat mellett megtalálhatjuk a Plus, a Pro és Pro Max változatokat is a boltok polcain. Ezek árusítása csak jövő pénteken, azaz szeptember 22-én kezdődik majd. Az előrendelők már pénteken lecsaphattak az újdonságokra, az első órák után már csak októberi szállítást tud ígérni az Apple. Jól látható tehát, hogy továbbra is remekül fogynak a készülékek.

iPhone csatlakozó

USB-C vs. Lightning

Akármennyire is jelentéktelennek tűnik, sokan az USB-C-re vártak már évek óta. Nem kell külön kábel a lakásba, kocsiba, ahogy a kiegészítők beszerzése is egyszerűbb lehet. Ennek ellenére érdemes megfontolni a választást, hiszen a 15 és 15 Plus modellek csupán USB 2 sebességgel rendelkeznek, a Pro és Pro Max modellek tudják csak az USB 3-as szabványt. Ez közösségen belül ismét egy kis csipkelődésre adott okot, holott a felhasználók jelentős részének maximum töltésnél fontos, hogy milyen port is található az almás kütyükben.

A OnePlus sem maradt ki a buliból, odaszúrt az Apple-nek az iPhone 15 miatt

A kritikát az európai fiók posztolta a bejelentés után az X / Twitter felületére. Ebben kiemelték, hogy a OnePlus telefonok 2015 óta támogatják az USB-C szabványt, ahogy a gyorstöltés is lassan 7 múltra tekint vissza a portfóliójukban. Nehéz lenne azt mondani, hogy nem alaptalan a kritika, hiszen az Apple ilyen téren jelentős lemaradásban van a többiekhez képest.

Nem azért, mert ezeket nem tudták volna megoldani a cég mérnökei, hanem az ökoszisztémának köszönhetően sokkal jövedelmezőbb volt számukra a Lightning. Nem a OnePlus az egyetlen cég, aki beszólt az Apple-nek mostanában. Tavaly a Samsung jelezte finoman a cégnek, hogy az iPhone Pro modellek 48 megapixeles kamerája már évek óta megtalálható náluk, de a 108 megapixelért sem kell a szomszédba menniük. Ebben a témában a Google az elmúlt hónapokban élte ki a zsenialitását, érdemes egy-egy pillantást vetni ezekre a videókra is. 

Asztali gép szint?! – Ilyen erős lett az új iPhone processzor

 

×