A Valve a héten sem pihen, a Counter-Strike 2 rajongók ismét több frissítésre számíthatnak. Az egyik legnagyobb hibát sikerült is javítani.

2023.09.14. – A Valve márciusban jelentette be, hogy érkezik a Counter-Strike 2. Nem különálló játékról beszélünk, hiszen a meglévő CS:GO frissítése lesz a cím. Ennek ellenére szinte minden megváltozik, a játékmotortól kezdve egészen a füstök működéséig. Nagy eséllyel a meglévő skinpiac miatt döntött így a Valve, hiszen a kozmetikai tárgyak továbbra is a játékosoknál maradhatnak és használhatják őket a játékban. Sőt, a legtöbb kozmetikai tárgy szebben is néz ki az új, Source 2 motor miatt.

Counter-Strike 2

Counter-Strike 2

Március és szeptember között nem sokan jutottak be a zárt Counter-Strike 2 tesztre. Azóta azonban gyakorlatilag béta állapotba lépett a játék. Minden aktív, Prime jogosultsággal és ranggal rendelkező játékos meghívóban részesült. Nem titok, hogy messze nem hibátlan még a játék. Optimalizációs gondok is akadnak szép számmal, de játékmenet érintő problémákba is beleszaladhatnak a játékosok. A közösség szépen teszi a dolgát, segítik a fejlesztők munkáját értékes visszajelzésekkel. Természetesen programozók, szoftverfejlesztők is játszanak a játékkal, így derülhetett fény az egyik legidegesítőbb hibára.

Kiderült, hogy miért akadt a Counter-Strike 2

Poggu szeptember 9-én észrevette, hogy a játék az -insecure indítási paranccsal sokkal jobban fut. Pár mérés után kiderült, hogy egy bugnak köszönhetőek a fél másodperces beakadások a „normális” verzióban, melyet minél előbb fixálnia kell a Valve-nak. Mérhetőek is ezek az apró beakadások, a fenti Tweetben szereplő két grafikon ég és föld a kiugrásokat tekintve.

A Valve a csütörtök hajnali frissítésében kijavította a bugot, immáron a sima meccseken is sokkal simább játékélményt tapasztalhatnak a játékosok, a mérések is ezt igazolták. Kisebb-nagyobb FPS gondok lehetnek még, de a cég jó úton jár, hogy minél közelebb kerülhessen a kiadás ideje.

Máris ellepték a Counter-Strike 2-t a csalók – Íme a bizonyíték

×